Mobil

De första Qi2-laddarna kommer lanseras lagom till jul

En ny standard är här

Att ladda sina prylar trådlöst är fantastiskt smidigt och snart kommer den nya standarden för Qi-laddning, Qi2.

Idag meddelade Wireless Power Consortium att de första laddarna med den nya Qi2-standarden kommer släppas lagom till jul. Apple är ett av företagen som har varit med att tagit fram Qi2 och den baseras nästan rakt av på MagSafe. Samtliga Qi2-laddare som släpps kommer ladda våra enheter med 15 watt men effekten kan bli högre kanske redan under sommaren 2024.

Än så länge är det bara iPhone 15-serien som är certifierade för Qi2 av vad som finns på marknaden men det kommer komma Android-telefoner som även de har stöd för Qi2 framöver. Att göra en standard som baseras på MagSafe är en vinst för både Apple- och Android-användare då vi kommer få betydligt fler tillbehör på marknaden och förhoppningsvis även bättre priser. Fördelen med Qi2 är densamma som med MagSafe att enheten sitter fast på laddaren tack vare magneter. Det underlättar enormt så man inte placerar telefonen fel eller råka komma åt den under natten så man vaknar med en oladdad telefon.

De första tillbehören kommer börja dyka upp på marknaden inom kort och bland tillverkare som kommer släppa Qi2-laddare och tillbehör har vi bland annat Anker, Mophie och Belkin.

Via CultOfMac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!