Gaming

De första två Max Payne-spelen får en remake för PC, PS5 och XBOX X/S

Snart kan vi skjuta bovar i slowmotion igen

Det har gått 21 år sedan Max Payne släpptes första gången av våra nordiska grannar och nu är det dags för en makeover.

År 2001 släpptes Max Payne av finska Remedy Entertainment och blev genast uppskattat för sitt unika stil och spelmekanik. Sedan dröjde det endast två år tills uppföljaren Max Payne: The Fall of Max Payne släpptes. Remedy Entertainment sålde sedan rättigheterna till Max Payne och gav sig på nya påkostade projekt som Alan Wake och Quantum Break.

Men under gårdagen kom överraskningen att den finska spelstudion tillsammans med Rockstar Games som utgivare kommer att skapa remakes på de gamla spelen. Dessa planeras att släppas till PC och senaste spelkonsolerna från Microsoft och Sony med en budget ”i linje med Remedys tidigare AAA-spel”. Det avslöjas att spelen kommer använda sig av Remedys egna och senaste spelmotor Northlight Engine.

Rockstar Games släppte förbättrade versioner av sin Grand Theft Auto-trilogi sent förra året som fick en hel del kritik på grund av hög prislapp och dålig grafik. Förhoppningsvis kommer den finska spelstudion lyckas bättre när de nu gör om sina klassiker helt från grunden.

Via: Engadet

 


 

 


BÄSTA PRIS HOS PRISJAKT:

MICROSOFT XBOX SERIES X

Läs mer

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!
Inga inlägg!