Recensioner

Dell XPS 13 (2020) – vi vill ju bara smeka den

Med våra handleder

Med XPS-serien har Dell visat att man kommit långt från svarta plastbyttor.

När Dell XPS 13 ligger på bordet är det en riktigt vacker pjäs och i det läget visar den upp en lyxkänsla som till och med trumfar MacBook Pros. Detta på grund av sitt skinande metallhölje.

Dell XPS 13

Tangentbord & touchpad

Öppnar vi upp den möts vi i stället av ett svart tangentbord, touchpad och handledsstöd av kolfiberkomposit. Det är enormt trevligt att lägga handlederna på, vi kommer på oss att småsmeka datorn.

Tangentbordet är aningen hårt att dunka fingrarna på även om det förhöjer premiumskänslan, så även touchpadden som är det bästa vi sett av icke-glas-variant. Tangentbordet är bakgrundsupplyst och fingeravtrycksläsare finns i powerknappen.

Kamera Dell XPS 13

Skärm

Skärmen kan i 3840 x 2400 pixlar samt i 1 920 × 1 200 pixlar för den som inte har 25 000 kronor att lägga på flaggskeppet. Har du det får du även 1 TB SSD och 16 GB snabb DDR4-ram. Skärkanterna är rekordtunna och då har de ändå lyckats få in en 720p kamera.

Skärmkanterna är gjorda av plast, hade det varit glas hela vägen ut hade det varit högsta betyg.

Dell XSP 13 laddar

I/O

Ingångarna är endast tre varav två är Thunderbolt 3 och en USB-C. Alla har strömförsörjning och stödjer Displayport. Ingen USB-A-kontakt här inte och det vill vi nog faktiskt ha en i alla fall. Vi får även en MicroSD-kortläsare samt ett hörlursuttag.

Prestandan är som förväntat med Intels 10:e generationens i7-processor. Det finns även en billigare variant med i5. Intel Iris Plus Graphics-kortet låter kanske inte så charmerande men är en snabb rackare.

Trådlösa nätverket stödjer senaste Wifi 6-standarden. Det finns ingen ethernet.

Ingångar Dell XPS 13

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!