Gaming

Det gamla pusseläventyret Riven ska få sig modern remake

Ni vet, uppföljaren till Myst

Vi som har hängt med ett tag när man köpte PC-spel i en gigantisk låda har säkert spelat pusselspelen Myst och Riven och nu ska en remake göras på den sistnämnda.

Cyan som har gjort både Myst och Riven har släppt en teaser på sin YouTube-kanal där det framgår att Riven kommer få sig en modern remake med flådig grafik. Det första spelet Myst släpptes först till Macintosh 1993 och sedan till Windows 3.1 året efter och anses än idag vara ett av de bästa spelen i sin kategori. I både Myst och Riven fick spelaren uppleva en fantastisk vacker värld där vi utforskade och försökte lösa alla kniviga pussel. Till skillnad från idag så var man mer eller mindre fast i spelet om man inte lyckades lösa ett pussel då YouTube och deras fina tutorials inte fanns ännu.

Jättestora kartonger var det förr i tiden till spelen.

Undertecknad minns ännu ett pussel i Myst som jag satt med i flera dagar och tillslut med hjälp av en vän lyckades vi ta oss vidare i spelet och lyckan var verkligen total. När remaken på Riven faktiskt kommer är oklart men vi hoppas att det inte dröjer allt för länge.

Bild: Ebay

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!