Smarta Hem

Det går fortsatt bra för Plejd om än lite långsammare

Ny produktkategori väntas presenteras den 9 maj i Göteborg

Plejd som sysslar med smart belysning har presenterat sin delårsrapport för första kvartalet 2023. Den visar på fortsatt tillväxt främst utanför Sverige.

Svenska teknikföretaget Plejd som är verksamma inom smart belysning har presenterat sin första delårsrapport som avser första kvartalet 2023. Nettoomsättningen ökar med 22 procent från 99,3 miljoner förra året till 121,3 miljoner i år men ökningen förra året var 38 procent. Så här kommenterar Babak Esfahani, vd för Plejd framtiden:

Vi avser att lansera en ny produktkategori på elmässan Elfack i Göteborg den 9 maj och förväntar oss att det blir startskottet för en ny tillväxtvåg.
I kombination med stark tillväxt främst ledd av våra nya produktkategorier, förväntar vi oss en hävstång i lönsamhet med markant förbättrad rörelsemarginal som resultat. Vi har nått en nivå där kostnadsmassan kommer att plana ut framöver.

Han nämner också att den svenska marknaden nått en mognadsfas med nuvarande produktportfölj vilket förklarar att tillväxten mattats något. Övriga marknader visar dock samma positiva utveckling som företaget haft i Sverige tidigare.

Vilken produktkategori tror ni att Plejd visar upp nästa månad?

Källa: Plejd

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!