Apple

Det här är nya iPhone 15

Nu får alla ta del av ön!

Med iPhone 15 och 15 Plus får även de som inte vill ha en Pro-iPhone ta del av den Dynamiska ön. Vi bjuds även på en skärm med Super Retina XDR i antingen 6,1″ eller 6,7″.

iPhone 15 och 15 Plus får utöver Dynamic Island även en förbättrad kamera på 48 MP och med den nya kameran blir det möjligt med optisk zoom. Baksidan på telefonen är i infärgat glas med en elegant matt finish vilket fås genom att glaset härdas genom en dubbel jonbytesprocess, som sedan poleras med nanokristallpartiklar och etsas för att få en lyxig med textur. Aluminiumhöljet får en ny rundad kant samt USB-C för laddning.

Processorn i iPhone 15 och 15 Plus är en A16 Bionic som med sina sex kärnor är snabbare än föregående generation. Den nya 16-kärniga Neural Engine kan utföra nästan 17 biljoner beräkningar per sekund. Mobilerna är utrustade med eSIM

iPhone 15 kommer i färgerna rosa, gul, grön, blå och svart. Även här satsar Apple på miljön med 75 procent återvunnen aluminium och 100% återvunnen kobolt i batteriet.

Ett nytt kamerasystem, med en 48 MP-sensor som kommer till iPhone 15. 2x zoom för foton där man använder 48MP för att ta “zoomade” 2x bilder “med optisk kvalitet”. I och med detta presenterar Apple även en nästa generations porträtt läge i kameramjukvaran och ny fokus- och djupkontroll, så att du kan byta fokus från en person till en annan efter att bilden har tagits. Nattläget har också det förbättrats och smart HDR låter dig fånga himmel och motiv samtidigt.

Toppljusstyrkan för HDR är nu 1 600 cd/m² så bilder och videor i HDR är bättre än någonsin.

iPhone 15 och 15 Plus får A16 Bionic processorn från iPhone 14 Pro.

Vi får utöver detta ett större batteri med längre batteritid, en uppdaterad version av Ultra Wideband-chippet där vi nu kan hitta andra enheter med ännu bättre precision.

Den klassiska lightning-porten är nu borta och både iPhone 15 och 15 Plus kommer med USB-C, du kan nu även ladda dina nya AirPods med USB-C.

iPhone 15 börjar på 11 995 kronor och ska du ha den lite större varianten 15 Plus så kan den bli din för 13 495 kronor. Går att förbeställa från den 15 september klockan 14.00 och finns tillgänglig från den 22 september.

Artikeln uppdateras löpande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!