Apple

Detta kan Apple lansera under våren

Mycket att hoppas på!

Vi har försökt gräva fram det mest troliga från alla Apples rykten inför kommande vår.

Förra året hade Apple sitt vår-event den 20 april och lanserade flera produkter så som iMac 24 tum, nya Apple TV 4K, AirTag och ett lila färgalternativ till iPhone 12 och 12 mini. Året innan var det inget event men Apple släppte istället ett pressmeddelande om uppdaterad MacBook Air och en ny iPhone SE vilket också var i mitten av april.

Så med lite tur är det april som gäller även i år och baserat på alla rykten har vi samlat vad vi tror kan lanseras redan i vår från Apple.

iPhone SE 5G

Flera källor har under senaste året skvallrat om att Apple kommer uppdatera nuvarande iPhone SE med nyare processor och 5G. Designen som är densamma som iPhone 8 kommer inte att förändras denna gången men flera rykten talar för en ny design 2024. Den redan dugliga kameran kan få se sig en förbättring i och med uppdateringen och prislappen kommer vara densamma.

iPad Air (femte generationen)

Den senaste iPad Air lanserades i oktober 2020 och är snäppet sämre än iPad mini på vissa nyckelfunktioner. För det första har den en generation sämre chipp med A14 och den saknar även frontkameran som möjliggör Center Stage som följer ansiktet i videosamtal. Tidigare rykten talade för OLED men dessa har nu skiftat till att Apple fortsätter med LCD ytterligare en generation. Apple brukar inte släppa sina iPads särskilt ofta under våren men med så få nyheter som nästa iPad Air ryktas få kan den få ett kort inhopp i vår.

iMac (Pro) 27 tum

I april är det exakt ett år sedan Apple presenterade sin nya iMac för världen med 24 tums skärm och M1 under huven. Även om den imponerade på många sätt saknade flera proffsanvändare både kraften och det mer stilrena utseendet bland dess färgglada alternativ. Flera rykten talar för att storebror med mer hästkrafter och en mer stilren design är på gång.

Skärmen blir även större och ryktena låg inledningsvis på 32 tum men allt fler röster talar för att det blir 27 tums miniLED med 120Hz ProMotion. Många tror att denna får M1 Pro och M1 Max att konfigureras med medans andra tror att Apple väntar in M2 Pro och M2 Max. Mark Gurman har dock meddelat att han tror att Apple lanserar den i samband med WWDC i juni.

Mac mini Pro

Även om Apple uppdaterade sin Mac mini hösten 2020 med M1 så har de kvar sin rymdgrå modell med Intel-processor och fler portar i sortimentet. Många tror att denna kan uppdateras med Apples mer högpresterande chipp så som M1 Pro och M1 Max. Eftersom det ryktas att Apple har en ny extern skärm på gång till senare under året så känns det troligt att Apple väntar in denna.

Externa skärmar

Ryktena om att Apple har nya skärmar på gång fortsätter och vi har hört talas om att nästa Pro Display XDR får inbyggt Apple Silicon. Dessutom ska två modeller i olika storlek få en mer konsumentvänliga prislapp. Dock verkar det röra sig om en relativt hög prislapp när Gurman gick ut med att den kan landa på hälften utav Pro Display XDR som startar på 59 995 kronor.

AirPods Pro 2

Rykten om nya AirPods Pro har tagit fart och även om ryktena mestadels talar för en höstlansering så kan de mycket väl släppas till våren. Senaste ryktena avslöjade även att Apple beställt in en rejäl skopa komponenter för de kommande hörlurarna som sägs få ny design och stöd för Lossless.

HomePod mini-skärm

Efter framgångarna med Apples lilla högtalare kan en uppföljare vara på gång. Även om ryktena tystats en aning kan Apple ha en högtalare med skärm på gång som kan lanseras någon gång under året. Denna kommer troligtvis leverera likvärdigt eller sämre ljud än HomePod mini med en LCD-skärm för att hålla nere prislappen. Troligtvis kommer det endast finnas ett mindre antal appar för HomeKit, musik, podcaster och FaceTime-samtal.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!