Apple

Din iPhone kommer att kunna härma din röst efter en kvarts träning

Låt din telefon snacka åt dig

Igår bjöd Apple på en liten förhandsvisning på kommande hjälpmedel för kognition, syn, hörsel och rörelse.

En ny röstfunktion är på gång som kommer att hjälpa personer som riskerar att tappa talförmågan. Det här genom att skapa en digital kopia av din röst som kan användas till att kommunicera med dina nära och kära. Enligt beskrivningen så skapas en personlig röst genom att du läser upp text för din iPhone eller iPad som visas på skärmen. Efter ungefär 15 minuter ska du ha lärt din enhet hur din röst låter och en kopia är skapad. Funktionen fungerar ihop med Live Speech vilket gör att du kan skriva det som du vill säga och låta din personliga röst läsa upp det för någon. Enligt Apple så sker all maskininlärning på din enhet så din data ska hållas privat och säker.

Även funktioner för kognitiva funktionsnedsättningar avslöjades som gör det lättare att navigera i olika appar. Några exempel är att Telefon- och FaceTime-appen får en kombinerad version samt uppdateringar till Meddelanden, Kamera, Bilder och Apple Music med knappar i hög kontrast, stora textetiketter och andra förenklade verktyg. Det släpps även ett nytt detektionsläge för Förstoringsglaset där användare med nedsatt syn får hjälp med att interagera med fysiska objekt. Exempelvis rikta kameran mot knappsatsen på en mikrovågsugn och då läser din iPhone eller iPad upp siffran eller orden som ditt finger rör sig mot.

Funktionerna är planerade att släppas “senare i år” vilket troligtvis betyder att det blir i och med släppet av iOS 17. En rad funktioner kommer även till Mac som att MFi-hörapparater ska kunna kopplas till Mac och enklare sätt att justera textstorleken i gränssnittet.

Källa: Apple

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!