Ljud & Bild

Doro lanserar trådlösa hörlurar som är gjorda för de äldre

Och för alla med nedsatt hörsel

Doro som bland annat säljer telefoner för äldre utökar nu sin portfölj med HearingBuds – ett par trådlösa hörlurar för äldre som har lite sämre hörsel.

HearingBuds är ett par trådlösa hörlurar som innehåller teknik som även finns i hörapparater och ger varje användare en personaliserad ljudupplevelse baserat på hur bra de faktiskt hör. Algoritmerna som används i hörlurarna har utvecklats i samarbete med forskare vid Lunds universitet och ska skapa ett tydligt och naturligt ljud. Hörlurarna behöver inte kopplas till till exempel en telefon eller tv utan går utmärkt att använda som hjälpmedel i bullriga miljöer som till exempel i en restaurang för att filtrera bort brus och istället höra konversationerna vid bordet.

För att göra det extra enkelt så går hörlurarna att använda i vilket öra man vill och hörlurarna känner automatiskt av vilket öra de placeras i och anpassar ljudet därefter. I det medföljande fodralet finns ett inbyggt batteri som ger upp till två laddningar av hörlurarna. Prislappen kommer ligga på 3 495 kronor och de kommer gå att köpa på Doros hemsida och hos återförsäljare i början av oktober.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!