Livsstil

Dreame H11 Max – en mopp och dammsugare i ett

Samt en "röstassistent" som är riktigt tjatig

En batteridriven skaftdammsugare och en robotdammsugare gör faktiskt så man kan kasta ut sina gamla antika dammsugare med sladd, men hur bra är en som kan dammsuga och moppa golven?

Vad är det för något?

Dreame H11 Max är en kombinerad skaftdammsugare och mopp som är batteridriven och den rengör även sig själv efter slutförd städning. På framsidan har vi två separata plasttankar och i den översta fyller vi i vatten och det medföljande rengöringsmedlet. När vi drar igång skaftdammsugaren så färdas vattnet ned till den stora roterande borsten som moppar och skrubbar bort fläckarna på golvet. Allt skräp som lossnar och damm och annat sugs sedan upp och hamnar i den andra plasttanken. När vi har städat klart trycker vi på rengöringsknappen på handtaget och då skickas rent vatten ned till borsten som snurrar för fulla muggar och allt det skitiga vattnet landar i den andra tanken som vi sedan tömmer.

Dags att tömma smutstanken som är full med smuts

En design som är svår att älska

Dreame H11 Max är en redig pjäs och utseendemässigt är den i ärlighetens namn riktigt ful också. Den påminner lite om hur man på 80-talet trodde att framtidens maskiner skulle se ut. Själva stommen påminner om en vanlig skaftdammsugare men i kombination med de två vattentankerna och det inte så snygga handtaget så är det svårt att låta denna rackare stå synlig i hemmet. Den kan dock stå av sig själv i sin lilla docka och den kan inte heller hängas upp på väggen så har man ett rymligt städskåp så kan den stå där med fördel – tyvärr hade inte vi det.

Man skulle kunna säga att designen suger

Lite specifikationer måste vi prata om

Dreame H11 Max kommer utrustad med en LED-display där vi kan se batteristatus samt vilket städprogram vi har igång. Borsten som gör grovjobbet snurrar 560 varv per minut och den har ett inbyggt batteri på 4 000 mAh och kan på lägsta styrkan tuffa på i 36 minuter vilket man hinner avverka cirka 200 kvadratmeter på om man är lite snabb. Den har även sensorer så den kan känna av om en yta på golvet är extra skitig och drar då igång högsta styrkan så golvet blir ordentligt rent. Ljudnivån på Dreame H11 Max ligger på 76 dB och den har en vikt på hela 4,7 kilo.

En stor och tydlig LED-display

Hur är det att städa med Dreame H11 Max?

När vi packade upp den och monterade ihop delarna så var första tanken att detta är en redig pjäs (vilket det också är) och att det kan bli tungt att släpa runt på nästan fem kilo dammsugare. Dock så är den nästan självdriven framåt tack vare att borsten snurrar så snabbt så det känns nästan som att gå ut och gå med en hund som snabbt vill framåt. När det kommer till att dammsuga upp damm och skräp samt få bort fläckar på golvet så måste vi säga att den är fenomenalt bra. Här hemma är torkade ketchupfläckar på parketten efter kvällens korvätartävling en klassiker och lika så när frukosttallriken med yoghurt flyr från matbordet ned på golvet och gör konstsim.

Överst rent vatten, i den undre tanken hamnar all smuts

Men oavsett om kladdet inte hade hunnit torka eller om det hade torkat till sig så kunde Dreame H11 Max få bort det från golvet. Något som dock är en nackdel är att det inte på några sätt går att välja om man vill att den ska moppa hela tiden eller faktiskt bara dammsuga. Det gör att denna inte rekommenderas att köra på mattor – något vi fick lära oss den hårda vägen (ja, vi borde börjat med att läsa manualen). Vi fick med två borstar i kartongen så vi tänkte ju då att vi kunde ha den ena till moppning och den andra till dammsugning och då bara strunta i att fylla på vattentanken.

On/off-knapp samt knappen för självrengöring

Problemet med detta är att det även finns en inbyggd feedback-röstassistent som inte går att prata med men hon pratar så gärna med oss. När vi har tagit bort vattentanken och börjar dammsuga så är det ett fruktansvärt högt tjat om att vi måste fylla på vattentanken. Det är inte så att den härliga, härliga rösten säger till en gång utan det sker oavbrutet så för att inte få ett totalt psykbryt så gjorde vi det aktiva valet att inte köra mattor alls med maskinen utan vi moppar och dammsuger varje gång.

Mattan i bakgrunden får förbli smutsig ett tag till

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!