Pryl

Dynabook Portégé X30L-G – lättviktig arbetshäst

Men kanske inte coolast i stan

Dynabook är datorerna för dig som jobbar på kontor och behöver alla portar som finns men som inte vill hasa runt på en tegelstan.

Form

Det första som slår oss är hur lätt den är. Det känns som om det kunde varit en attrapp som används på skrivborden på IKEA-varuhusen. Den exakta vikten är 870 gram och det betyder att du knappt kommer märka av när du har den i väskan. Baksidan av det är att datorn nästan känns som en leksaksdator. Så är naturligtvis inte fallet. Den kostar trots allt cirka 22 500 kronor.

Portégé X30L-G

Utseendemässigt går den i linje med Dynabooks, fd Toshibas, nuvarande stil med svart plast och gulfärgade gångjärn. Det gör att den placerar sig i den unika positionen av att vara en dator framförallt inriktad till kontorsarbetaren som inte är deprimerande tråkig.

Funktion

Skillnaden mellan en dator framförallt till tjänstepersonen kontra datorn för hemmet eller för den delen den lattedrickande mediabyråmedarbetaren är det faktum att du inte skall behöva springa runt och leta korrekt adapter för att visa Excel på projektorn.

Portégé X30L-G

Dynabook Portégé X30L-G har minsann allt. Den har Ethernet, HDMI-utgång, Två USB-A, En USB-C samt ljudutgång. Den laddar via den enda USB-C-porten men den har också en ingång för annan strömadapter. En sådan följer dock inte med.

Portégé X30L-G

Här hade vi gärna sett att man använda en extra USB-C i stället. Fingeravtrycksläsaren finns i pekplattan. Pekplattan och tangentbordet är OK, varken mer eller mindre.

Portégé X30L-G

Hela poängen med Dynabook är att de skall vara lätta att reparera in house. Skärmen går att byta enkelt. Noterbart genom att vem som helst kan plocka bort listerna för att byta ut den.

Portégé X30L-G

På tal om skärmen så har den en upplösning på 1920×1080 vilket får sägas vara lika mycket standard i sammanhanget som en Volvo V90 precis under 7,5 basbelopp. Windows Hello-kamera finns så du kan logga in med ditt vackra ansikte.

Portégé X30L-G

Processorn är en Intel i7 med integrerat Intel UHD-grafikkort. Vilket betyder att prestandamässigt tuffar den på helt ok men det blir ingen avancerad mediaproduktion på den. Inte ens värt att försöka. 512 GB SSD-utrymme som går att byta samt 16 GB ramminne följer med.

Portégé X30L-G

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!