Recensioner

Dyson Pure Hot + Cool kombinerar luftrening och svalka med tilltalande design

Cool, inte Cold
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Prisjakt

Dyson är kända för sina futuristiskt designade kombinerade luftrenare och fläktar, men också för en ganska saftig prislapp.

Låt oss först reda ut vad den egentligen har för funktioner. Notera att den heter Hot + Cool, inte Hot + Cold. Dyson jämförs nämligen ofta med en ren AC-anläggning men det rör sig alltså om en fläkt som svalkar mer än kyler ner. Däremot kan den generera värme men det är något vi väntar med några månader för att testa.

För ett pris på hela 6800 kronor får vi alltså en snygg designad fläkt som också agerar som luftrenare. Dessa två funktioner är helt integrerade i varandra och drar du på fläktens hastighet så sugs också in mer luft att rena och vice versa.

Dyson Pure Hot+Cool

Självklar kombo

Efter att ha använt Dyson Hot + Cool mitt under årets värmebölja kan vi konstatera att det är den mest självklara saken i världen att kombinera de båda funktionerna. Varför ha två fula ting när du kan ha en snygg. Vi hade dock förväntat oss lite mer tyngd på enheten, den skulle inte klara om ett barn försökte använda den som ståhjälpmedel, inte heller en lite större hund.

Enheten är gjord för att hantera ett lagom stort rum och det krävs alltså flera om du har ett större hus.

Fjärrkontroll till Dyson Pure Hot + Cool

Styrning

Vi styr den med den medföljande fjärrkontrollen, som du kan fästa på enheten med magnet eller Dyson-appen. Den är välfungerande och det är aldrig problem att koppla upp. Där kan vi ställa in manuell styrka eller om den skall gå på automatik, vi kan även schemalägga, ändra värme (vid behov) samt ändra riktning på luftflödet samt aktivera att den snurrar i mellan 45 till 360 grader. Vi kan även snurra den till ett specifikt läge så den skickar allt den har mot där vi sitter, det är en mycket trevlig funktion. Dessvärre finns det ingen möjlighet att ansluta den till Google Home eller HomeKit utan det är Alexa som gäller.

Dyson Pure Hot+Cool med fjärrkontroll

Luftrening

I appen kan vi också se statistik på hur luftkvalitén har varit, både partiklar, större partiklar så som pollen, avgaser från bilar och annat. Här i Sverige kan vi konstatera att luftkvalitén generellt är god och enkom för det så behövs ingen luftrenare om du inte är sjukligt överkänslig. Pollen däremot finns det gott om och denna tar bort det mesta. Utan att ha den igång är det olidligt så här i grästider medan med den igång känner vi av lite kli i halsen då och då, detta med alla dörrar och fönster stängda.

En sak som vi saknar är möjligheten att anpassa den efter vilken temperatur det är, att en schemaläggning om fullt blås på natten endast går igång om temperaturen är över en viss grad.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!