Digital Livsstil

Elgiganten och Minecraft samarbetar för att få fler att återvinna

Med Minecoins

Elgigantens senaste kampanj är att få in svenskarnas gamla mobiler, surfplattor, headset och laddare genom ett samarbete med Minecraft

Det finns otaliga gamla telefoner och surfplattor som ligger och skräpar hemma i svenska folkets byrålådor. Enligt Global E-waste Monitor 2020, lagrar i snitt varje person i Europa årligen fyra till fem kilo oanvänd elektronik innan den kastas. Genom kampanjen Urban Miner tillsammans med det Microsoftägda Minecraft gör Elgiganten ett försök att få oss att återvinna prylarna. När prylarna återvinns får den som lämnar in prylen Minecoins som det går att köpa skins, texture-packs och nya världar i spelet Minecraft.

Genom Urban Miner vill vi använda världens största hobby för att engagera nya målgrupper och förmedla ett viktigt budskap – det ligger miljontals gamla prylar i svenska hem som behöver återvinnas. På samma sätt som karaktärerna i Minecraft hittar mineraler för att göra något nytt måste fler återvinna sin gamla elektronik så att de värdefulla mineralerna i den kan återvinnas, säger Alexander Åberg, Gaming ansvarig på Elgiganten.

Enligt Elgiganten återvinner de varje år 4000 ton elektroniska avfall där 82 procent av prylarna som kommer in kan användas vid nyproduktion av nya prylar.

Att få igenom detta världsunika samarbete har till stor del handlat om att involvera och intressera Microsoft och Minecraft som är väldigt starka varumärken. Det som fick Microsoft att bli intresserade var hållbarhetsaspekten, berättar Nicholai Hamre, Subscription Lead på Microsoft-ägda XBOX.

Så här gör du för att få Minecoins:

  1. Ta med dina gamla eller trasiga prylar till en Elgiganten-butik och återvinn dem
  2. Få en värdekode med 850 Minecoins på ditt kvitto
  3. Aktivera på Minecraft Marketplace och få allting från skins till skräddarsydda världar

Källa: Elgiganten

Via: Ehandel

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!