Smarta Hem

Eteria – en smart filterlös personlig luftrenare

Skaffa en egen via Kickstarter och fixa till luften i ditt hem

Kickstarter är ju en plattform för nya idéer där du har möjlighet att bli en av de första att äga en ny produkt. Många av våra produkter för det smarta hemmet har börjat här eller på liknande sajter och med jämna mellanrum dyker det upp nya intressanta och lite nytänkande produkter.

En ny sådan produkt är är en luftrenare vid namn Eteria från företaget Vitesy, som är en filterlös och hyfsat portabel luftrenare. Produkten har nått sitt mål med råge så produktionsstart är högst trolig inom kort. Eteria – Amazing Filterless Personal Air Purifier beskrivs som en smart pryl som håller koll på luftkvaliteten samt renar denna. Det är en betydligt mer kompakt luftrenare än de vi är vana vid i dagsläget, endast 23,2 cm hög.

Eteria Air Purifier Room

En sak som är unik med denna är att du har flertalet sensorer utplacerade i ditt hem som du sedan dockar reningsenheten vid. Detta istället för att placera ut en luftrenare i varje rum så är tanken att du flyttar runt den istället. Dessutom levereras den med tvättbara nanofilter så inga dyra filterbyte och onödiga transporter.

Sensorn är liten och placeras enkelt ut. Denna mäter temperatur, luftfuktighet och VOC. En LED-sensor visar när det är dags att rena luften varpå du enkelt med den inbyggda magneten dockar luftrenaren vid sensorn. När du sedan får besked om att filterna behöver rengöras så sker detta på enklast möjliga sätt. Släng in det större filtret som omger enheten i din tvättmaskin och det andra mindre filtret sköljer du i vatten.

Eteria är kompatibel med såväl Amazon Alexa som med Google Assistent för en bekvämare vardag.

Priset just nu för en reningsenhet samt en docka ligger på $149.

Vad tror ni? Är detta en helt nytänkande produkt som vinner i längden då den troligtvis är bättre för miljön eftersom det inte krävs transporter av dyra filter? Orkar man flytta runt reningsenheten eller blir den stående i ett och samma rum?

Källa: Kickstarter

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!