Smarta Hem

Eufy presenterar kameranyheter på CES 2022

Vi får se en dörrvideoklocka med dubbla kameror samt två kameror för ditt garage

Eufy som ser till att vi kan hålla koll på saker och ting i våra smarta hem presenterar ett gäng nyheter. En unik dörrvideoklocka samt två kameror dedikerade till garaget.

Företaget Eufy som gett oss prisvärda säkerhetskameror med god funktionalitet visar upp två nyheter på CES 2022. Den första är en dörrvideoringklocka vilket i sig inte är så speciellt om det inte vore för att den har dubbla kameror. Eufy Security Video Doorbell Dual har dels en 2K kamera upptill som håller koll på besökarna men också en 1080p kamera som riktas nedåt och håller koll på paket som levereras till dig. Riktigt smart även om det kanske är mer användbart i USA där begreppet “porch pirates” gör skäl för sitt namn. Genom denna nytänkande konstruktion ser du till att verkligen täcka upp ordentligt framför dörren utan risk att något område inte kommer med på videoklippen.

Eufy Video Doorbell Dual banner

Dörrvideoklockan har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som ska räcka i 6 månader. Synfält på nedre kameran är 120° medan den övre stoltserar med 160°. Inbyggd AI ser till att kunna detektera paket såväl som vänner och familj. Självklart finns också rörelsedetektering baserad på PIR samt radar vilket ska minimera mängden falsklarm. Stöd för såväl Google Home som Amazon Alexa finns och planerad säljstart är den 8 februari 2022.

Eufy Security Garage-Control Cam

Den andra intressanta produkten som presenterades var Eufy Security Garage-Control Cam samt Cam Plus som är allt-i-ett lösningar för ditt garage. Kamerorna kan användas för att övervaka ditt garage och du ska även kunna öppna och stänga garageporten via dessa.

Eufy Security Garage-Control Cam

Eufy Garage-Control Cam har en kamera som fixar 1080p och kan kontrollera en port medan Cam Plus har 2K och kan styra två garageportar. Båda paras med en sensor som används för att ge återkoppling till om porten är öppen eller stängd och för att skicka varningar om du glömt att stänga efter dig. Båda varianterna kan detektera människor, fordon och rörelse med hjälp av AI och de kräver inte hubben. Lokal lagring med 32 GB på ett SD-kort så ingen kostnad för molntjänster och de stöder dygnet runt-inspelning med 4 sekunders förinspelning vid händelser.

Än så länge framgår det inte hur du kopplar samman kameran med din befintliga motor, om det görs via enkel kabeldragning till torrkontakterna eller om det finns trådlösa möjligheter också. Notera att det inte rör sig om en garageportsmotor utan en kamera för ditt garage som kan kontrollera din garageport.

Garage-Control Cam (1080p) ska kosta USD 99 och Cam Plus (2K) ska kosta USD 129 och beräknas börja säljas i mars månad i år.

Källa: TheVerge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!