Kultur

Få en kulturupplevelse och stadsvandring direkt i mobilen

Gå i Wallanders fotspår genom Ystad

StoryTourist är ett bolag som gör digitala stadsvandringar och blivit prisbelönta för det. Nu bjuder de på stadsvandringar via mobilen för att hålla slippa trängsel.

Vad de kallar en Corona-vänlig kulturupplevelse låter dig uppleva städer digitalt via mobilen samtidigt som du promenerar ensam. Med fokus på litterära verk som utspelar sig i Wallanders Ystad, Doktor Glas Stockholm, H. C. Andersens Köpenhamn eller Dr. Jekylls och Mr. Hydes London. Under de kommande tre veckorna är det helt gratis och kan laddas ned via StoryTurists app eller hemsida. Det betyder att du på egen hand kan gå dessa stadsvandringar utan guide eller sällskap. Så du behöver befinna dig på plats där historien utspelar sig.

Hur gör jag?

  • Ladda ned StoryTourists app eller surfa in på StoryTourist.com.
  • Lägg vandringen du vill uppleva i kundkorgen.
  • Gå till kassan och använd koden HOLIDAYS.
  • Då kommer mail med nedladdningsinstruktioner.

“Turerna tar dig till platserna där berättelserna utspelar sig, och ger dem liv genom bilder, rörliga klipp och interaktiva delar. I år firar många jul och nyår hemma, och då är en stadsvandring ett bra sätt att få nya perspektiv på sin hemstad och samtidigt hålla den sociala distansering som gäller just nu”, säger Johanna Forsman, vd och medgrundare av StoryTourist.

Erbjudandet gäller fram till 6 januari.

Via: StoryTourist Pressmeddelande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!