Smarta Hem

Få flera smarta uttag på en och samma plats

Meross har ytterligare en funktionell produkt redo för ditt smarta hem

Meross är företaget som kom från ingenstans och nu fullkomligt överöser oss med produkter för Apple HomeKit. Jag har nu spontanköpt Meross Smart Wi-Fi Surge Protector och testar denna.

Meross Smart Wi-Fi Surge Protector är ett smart och kontrollerbart grenuttag med 3 vanliga uttag och 4 st USB-uttag. Dessutom finns inbyggt överspänningsskydd så är det något att ha då? Vi testar och ser!

Förpackning och installation

Precis som övriga produkter från Meross är det en vit, minimalt designad förpackning med tydlig information på utsidan. På ovansidan framgår att Meross Smart Wi-Fi Surge Protector har stöd för Apple HomeKit, Amazon Alexa och Google Assistent. De gröna prickarna indikerar också att det bör finnas lysdioder på produkten som indikerar status. Undertill finns information om de tekniska specifikationerna samt lite annat smått och gott som certifieringar som produkten genomgått och fått.

Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

I förpackningen finns förutom själva produkten även en liten manual med information om hur du installerar produkten samt en liten folder om Apple HomeKit. Storleksmässigt är det inte så mycket att säga, svårt att göra dessa uppkopplad grenuttagen mindre med tanke på att de ska trycka in lite mer teknik i dessa. Jämför jag med en liknande variant från Koogeek så är denna lite lägre och kortare men lite högre och bredare än Mi Power Strip (som dock inte är smart överhuvudtaget). Lite plastig i utförandet men inget man tänker på. Undertill sitter 6 st gummifötter som gör att den inte glider omkring så lätt på ytan.

Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

Grenuttaget ansluts till ditt wifi-nätverk vilket innebär attdu inte behöver någon extra hubb vilket säkert uppskattas av många. Installationen i HomeKit är ganska enkel. Välj att lägga till enhet som du brukar men säkerställt att du är på 2,4 GHz-bandet på ditt nätverk annars får du felmeddelande och får börja om. Ska du använda den i HomeKit rekommenderas att lägga till den direkt i Hem-appen och inte i Meross-appen. Det kan du göra i efterhand och rekommenderas för att kunna ladda ner uppdateringar. Enheten dyker upp av sig själv efter ett tag i Meross egna app.

Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

Som du ser så får du 4 st individuellt kontrollerbara möjligheter här, 3 st för de vanliga uttagen och en för de 4 USB-uttagen. Detta är en anledningarna till att jag köpte denna, jag vill kunna starta om hubbar som av någon anslutning slutar svara eller hänger sig och samma för de enheter som kan drivas via en USB-kontakt, exempelvis tado°-hubben. Finns säkert mängder av andra sätt också där denna lämpar sig bra.

Användbarhet och funktioner

I takt med att antalet prylar ökar i våra hem och vår önskan om att kunna kontrollera och styra diverse inkopplade sådana så är det alltid bra med lite grenuttag. Är dessa dessutom smarta så kan det visa sig vara riktigt bra. Toppas dessa sedan med uttag för USB-kontakter så är lyckan nästintill total. Fördelen med just uttag för USB är att du inte behöver ha fler stickkontakter än nödvändigt. Har till exempel din kamera en USB-kabel så slopa stickproppen och anslut direkt till USB-uttaget. Meross Smart WiFi Surge Protector ger dig i princip 7 stycken uttag på samma yta som ett vanligt grenuttag. Som givetvis kan utökas med grenproppar med 2 st EU-uttag om du nu vill överdriva…

Just detta smarta grenuttag köptes från Amazon till ett pris av 294 kronor vilket får anses vara riktigt prisvärt för just dess möjlighet till smart styrning och kontroll. Det finns 3 st uttag för vanliga stickkontakter som alla kan styras individuellt samt 4 st USB-uttag som levererar upp till 4.0A och styrs som en grupp. På grenuttaget finns även en fysisk knapp för att stänga av alla uttagen samtidigt. Den har inbyggt överspänningsskydd vilket kan hjälpa till att hålla din produkter säkra vid risk för hög spänning.

Meross Smart WiFi Surge Protector är inte bara kompatibel med Apple HomeKit utan fungerar också perfekt med Google Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings och IFTTT. Även i Google Home syns enheten som 4 separata sådana, 3 st uttag och 1 för USB. Grenuttaget dyker även upp i Alexa appen och även här med individuell styrning (viss reservation för USB-uttagen eftersom strukturen i min Alexa app behöver massor av kärlek och översyn så jag låter denna passa för tillfället). Så, även bra med möjligheter utanför HomeKit – tycker Meross gör det bra här faktiskt!

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!