Recensioner

Fem laddare i ett med laddplatta från Mophie

Kräm de la kräm

Mophie är kända för sina Powerbanks och trådlösa laddare. I denna recension tar vi en titt på en av deras fullmatade laddningsplattor.

Mophie 4-in-1 laddplatta

De flesta moderna telefoner i dag har trådlös laddning och i takt med att vi köper allt fler tillbehör resulterar detta i en kabelhärva hemma. Men även tillbehören har börjat anamma trådlös laddning vilket gör att vi slipper alla dessa kablar.

Mophie 4-in-1 laddplatta

Mophies 4-i-1-platta ger oss chansen att ladda alla våra enheter samtidigt med en kabel i väggen. Den passar dessutom utmärkt som en laddningsstation för hela familjens enheter om man föredrar det.

Mophie 4-in-1 laddplatta

Design

Designmässigt är den godkänd och inte mycket mer, den har små upphöjningar som gör att telefoner och exempelvis hörlurar ligger på plats för att inte tappa laddningen. Vi har ju tidigare sett hur företag gått bet på att försöka få in alldeles för många spolar på liten yta och att detta bara slutat i överhettning och dålig laddning. Men på Mophies platta är det väldigt tydligt var telefonen ska ligga och efter en liten inlärningskurva vet man exakt vilka placeringar som gäller. Även om Mophie skriver att plattan själv märker var sweet-spot är och optimerar sig efter det. Och så länge vi inte lägger våra enheter precis på upphöjningarna så kommer de att få ström.

På framsidan av laddplattan finner vi fyra diskreta lampor som indikerar om våra enheter laddas. Efter att ha testat flera olika laddningsplattor så föredrar jag dessa diskreta lampor framför de återkommande starka blåa dioderna. Lamporna är tillräckligt tydliga för att synas på dagtid och diskreta nog att inte störa på natten i ett släckt rum.

Mophie 4-in-1 laddplatta

Funktion

Det här är en perfekt laddningsplatta för den lilla familjen att ha i hallen, då det går att ladda tre telefoner samtidigt om man inte använder de två mindre utrymmena till hörlurar. Laddningsplattan fungerar även perfekt till kontoret för den som har mer än en telefon.

På baksidan av laddningsplattan finns det en USB-A utgång där Mophie tänkt att vi säkert vill koppla in vår Apple Watch-laddare men som självklart är valfritt om man hellre vill ha en annan laddningskabel där. Men med i förpackningen följer det även med en hållare för Apple Watch-laddaren som går att fästa på baksidan av laddningsplattan.

Så allt som allt kan vi ge ström till hela fem enheter vilket får anses som riktigt väl tilltaget. Mophie anger “upp till 10 W” laddning i specifikationerna. Det är alltså 10 W på var och en av de de tre platserna eller två 10 W och två 5 W i mitten. Apples senaste laddare till Apple Watch som stödjer snabbladdning har USB-C i ena änden och kommer därför inte fungera tillsammans med den här plattan.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!