Smarta Hem

Försening att vänta på rullgardiner med Thread

Tillverkaren Coulisse har problem med att leverera på utsatt tid

För ett tag sedan nåddes vi av nyheten om att OmniaBlinds skulle ha smarta rullgardiner på gång i samarbete med Eve och Coulisse. Nu väntas tyvärr en försening.

Svenska företaget OmniaBlinds som bland annat säljer måttanpassade rullgardiner presenterade nyheten om att de skulle ha stöd för Thread. Detta då i samarbete med tyska Eve Home och nederländska företaget Coulisse som samarbetar kring konceptet MotionBlinds. I ett utskick från OmniaBlinds igår flaggas det dock för att det finns förseningar att vänta då Coulisse har problem med att leverera motorn till solskydden. Huruvida detta hänger ihop med den rådande komponentbristen på marknaden framgår inte men kan vara en trolig orsak. Istället för september siktar nu OmniaBlinds på att försöka leverera sina smarta rullgardiner med Thread i slutet av året.

OmniaBlinds Thread

Motorn som används tillverkas av Coulisse och tekniken kommer från Eve vilket innebär att den har stöd för Apple HomeKit. Som vi vet sedan tidigare så har Eve redan en mängd olika produkter som har stöd för Thread som är ett protokoll som ger snabbare och stabilare nätverk i ditt smarta hem.

Vad OmniaBlinds kommer att erbjuda när allt är på plats är skräddarsydda rullgardiner i bredderna 62-259 cm och med en höjd på upp till 285 cm. Priserna sägs börja kring USD 318 och fri frakt erbjuds. Som kund kommer du att kunna välja på mellan 170 olika färger och textilier. Strömförsörjning sker via det inbyggda batteriet och laddas med USB-C. Tack vare stöd för Apple HomeKit och Thread kommer ingen hubb att behövas.

Källa: Omniablinds

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer