Apple
Foto: Apple

Första Apple-butiken i USA röstar för bildandet av fackförening

Apple Store Atlanta

Det blev inte New York-butiken i Grand Central Terminal i USA som blev först med att rösta igenom skapandet av ett fackförbund – det blev en Apple Store Atlanta.

Apple Store i Cumberland Mall i Georgias delstatshuvudstad Atlanta som blev först med att rösta igenom bildandet av ett fackförbund. Det som verkat motivera de anställda är att lönen inte hängt med inflationen. En medarbetare menar att kollegor har tvingats sluta tidigare för att man helt enkelt inte haft råd att jobba kvar allt eftersom ens levnadskostnader ökar.

I går skrev vi om att flera medarbetare i Apples butik i Grand Central Terminal i New York jobbar för att skapa ett fackförbund. Nu blev alltså Atlanta-butiken först.

Apple har varken sagt bu eller bä vilket i de här sammanhangen brukar vara en bra grej. I många fall anlitar amerikanska företag så kallade Union busters som på olika sätt försöker avskräcka medarbetare från att bilda fackförbund.

I USA fungerar det lite annorlunda än här i Sverige och det är något vi skall diskutera i ett kommande podavsnitt av Teknikveckan med Macradion-podden. Är du intresserad av det se till att prenumera via din favoritpoddspelare.

Via Engadget.

Läs mer
Inga inlägg!