Smarta Hem

Fortfarande inget stöd för HomeKit i Eufy HomeBase 3

Troligtvis för att Apple bara tillåter 1080p i Apple Home

Eufy HomeBase 3 är den nyare basstationen för företagets trådlösa säkerhetskameror. Dessvärre ser det ut som att det inte blir något stöd för HomeKit via denna.

Elektronikföretaget Eufy som har en mängd säkerhetskameror på marknaden ser inte ut att lägga till något stöd för HomeKit till deras basstation, HomeBase 3. Ett par av företagets kameror som ansluts till elnätet har idag stöd för Apple Home och det spekulerades ett tag om att detta skulle komma till deras trådlösa kameror också, då via deras basstation.

Det är tyska hemsidan HomeKits som pratat med Anker om detta under elektronikmässan IFA 2023 som nyligen hölls i Berlin. Idag finns det stöd för HomeKit via deras basstation HomeBase 2 men det ser inte ut att bli så för den nyare versionen. Enligt Anker handlar det primärt om att Apple fortfarande inte tillåter högre upplösning än 1080p i HomeKit vilket innebär att användare av kameror från Eufy då missar fördelarna med deras upplösningar på 2K och 4K.

Hoppet står då till att kamerorna så småningom får stöd för Matter och att den nya standarden tillåter högre upplösning än 1080p. Detta är dock inte klargjort än hur det kommer att bli och nyligen tillkännagavs det att säkerhetskameror inte ser ut att vara den av kategorierna för Matter 1.2 som ska lanseras under hösten.

Vad tycker ni, suger det fortfarande att Apple bara stöder 1080p i HomeKit?

Källa: HomeKits

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!