Apple

Funktionerna som enbart kommer till macOS Monterey på Macar med M1

Svenska språket exklusivt till M1

Igår lanserades macOS Monterey, Apples senaste operativsystem som visades upp på deras keynote i juni.

En del av funktionerna som visades upp kommer inte vara tillgängliga för alla utan vissa av funktionerna kommer vara exklusiva för Apples datorer som kör M1, M1 Pro och M1 Max.

Apple brukar ge kärlek till många av sina äldre produkter men är även kända för att inte titta bakåt när de går in i en ny era. Så i övergången till nya chipet M1 låter nu Apple Intel-macarna få släpa efter oavsett deras eventuella inneboende kraft.

MacBook Pro M1

Här är funktionerna som blir exklusiva för datorerna med Apples egna M1-chip:

Portrait Mode i FaceTime:

I Monterey går det att få Portrait Mode vid samtal via FaceTime. Precis som i fotoläget blurras bakgrunden och ansiktet är skarpt. Detta är en funktion som funnits i många videochatt-tjänster men i Apples egna tjänst blir funktionen endast för macar med M1-chip.

Apple Maps Store

Maps: Interaktiv jordglob:

Macar med M1 chip och macOS Monterey kommer kunna utforska städer i 3D, det är än så länge San Francisco, Los Angeles, New York och London som har blivit kartlagda.

Object Capture:

Med hjälp av kameran på Macen med M1 och macOS Monterey kan vi skapa 3D-objekt av att sätta samman bilder i 2D.

Siri: Neural text-to-speech voice:

Neural text-till-tal-röst på kommer på fler språk och dessa kommer endast vara tillgänglig för M1 Macarna. Med macOS Monterey kommer den här funktionen att vara tillgänglig på fler språk: svenska (Sverige), danska (Danmark), norska (Norge) och finska (Finland).
Neural text-to-speech (NTTS) är en maskininlärningsteknik för att generera syntetiserat tal från text som låter som en mänsklig röst. Med hjälp av neurala nätverk är det nu möjligt att producera mycket naturligt klingande tal som innehåller olika accenter.

siri diktering

On-device dictation:

Diktering på enheten: Vi har länge haft möjligheten att diktera genom att trycka på fn- eller kontroll-tangenten två gånger på tangentbordet. Men med M1-chipet så kommer användarens integritet skyddas genom att utföra all bearbetning offline. Med macOS Monterey kan användare diktera texter oavsett längd helt utan tidsgräns.

Via: Apple och 9to5mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!