Smarta Hem

Generation 2 av Ikea Symfonisk Bordslampa presenterad

Ikea och Sonos har nu officiellt presenterat den nya bordslampan med inbyggd högtalare

Ikea och Sonos har precis officiellt presenterat den nya generationen av deras bordslampa med inbyggd högtalare. Släpps till försäljning den 12 oktober på Ikea-varuhusen.

Vi såg skisser dyka upp för någon vecka sedan och nu har den officiellt presenterats av Ikea och Sonos vid ett event. Den nya generationen nav bordslampan Ikea Symfonisk med sin inbyggda högtalare bjuder på en del förändringar jämfört med föregångaren. Borta är foten (tallriken) som föregångaren hade, denna har en bredare och rakare fot och ovandelen med skärmen kan anpassas efter eget tycke, antingen i glas eller i textil. Färgerna som gäller är svart och vitt som ses på pressbilderna.

Varianterna ser ut att vara med en mörkare lampskärm i genomskinligt glas och en mer transparent version i textil i färgerna svart eller vitt. Själva foten med den inbyggda högtalaren kommer i två färger och har en fysisk knapp nertill på framsidan. Som tidigare är det E27 som gäller för själva ljuskällan.

Enligt Ikea och Sonos ska ljudet vara förbättrad med en bättre akustisk upplevelse. Precis som med andra högtalare i Symfonisk-serien så går de att kombinerat med andra högtalare från Sonos via deras app. Stöd för AirPlay 2 finns också vilket möjliggör multirumsuppspelning via HomeKit.

Ikea Symfonisk Bordslampa Ikea Symfonisk Bordslampa Ikea Symfonisk Bordslampa Ikea Symfonisk Bordslampa

Bordslampan börjar säljas på utvalda marknader i Europa den 12 oktober vilket vi får hoppas innefattar Sverige. Svenska priser är inte bekräftade än men så fort vi vet mer uppdaterar vi artikeln. Priser i USD är 140 för själva lampfoten samt 39 för lampskärmen i glas och 29 för den i textil.

Källa: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!