Pryl

Giro släpper smarta hjälmar med belysning och blinkers

Genialiskt ju!

Nu när mörkret har fallit över Sverige så kan det vara klokt att ha lite extra belysning på sig om man cyklar eller bladar runt på en elscooter och Giro har lanserat två hjälmar som löser detta.

Undertecknad åker sparkcykel från centrala Stockholm varje dag hela vägen hem till Sollentuna, en trevlig tur på cirka 17,5 kilometer och flera delar av sträckan är helt utan belysning. Detta har gått alldeles utmärkt fram tills att vintermörkret har fallit över oss och frågan är om Giro kan vara räddaren för att lysa upp lite extra? Giro har nu släppt två nya hjälmar, Ethos Mips och Ethos Mips Shield som båda kommer utrustade med lysen både fram och bak och även blinkers vilket är smått genialiskt.

När man köper en Ethos Mips så får man med en fjärrkontroll som man sätter på styret på sin cykel eller elsparkcykel och när man ska svänga så trycker man då antingen till vänster eller höger och då visas detta på hjälmen. Skillnaden mellan Ethos Mips och Ethos Mips Shield är att den sistnämnda kommer med ett visir. Båda modellerna laddas upp med USB-C och priset förväntas landa på mellan 280-290 euro så det är ingen billig historia tyvärr.

Via Feber, Källa Giro

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!