El-fordon

GM fasar ut Apple CarPlay och Android Auto i elbilar

Android Automotive FTW

General Motors har avslöjat att de kommer sluta ha stöd för Apple CarPlay och Android Auto i deras framtida elbilar.

Istället blir det Android Automotive som gäller och utfasningen startar med 2024 års Chevrolet Blazer EV. GM avslöjade nyheten i en intervju med Reuters och sa då att åtta års kostnadsfri användning av Google Assistant och Google Maps kommer att ingå i bilköpet. Vad detta kommer att kosta efter dessa åtta år har de dock inte avslöjat.

Stöd för CarPlay och Android Auto kommer att fortsätta erbjudas i bilar med förbränningsmotorer och befintliga elbilar kommer inte att påverkas av beslutet. GM säger att Android Automotive ger biltillverkaren mer kontroll över användarupplevelsen och bättre integrerade förarassistans-teknik och navigationsfunktioner. GM planerar att gå över helt till elbilar senast 2035.

Även om det blir enklare för GM att erbjuda integrerade lösningar kan bilägare med iPhone bli tvungna att använda telefonen om en app eller funktion saknas i bilens underhållningssystem. Apple presenterade deras nästa generations CarPlay förra året. Där demonstrerades det hur CarPlay kan visas över hela instrumentbrädan men GM lär inte erbjuda den versionen i någon av deras framtida elbilar.

Via: Engadget

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!