Smarta Hem

Google Advanced Protection Program till Nest

Ska försvåra hackande av produkter från Google Nest

Ett extra lager av säkerhet blir nu verklighet när Google introducerar sitt Advanced Protection Program till sina hårdvaruprodukter som säljs under namnet Google Nest.

I en värld där vi ser mer och mer av tvåfaktorsauktoriseringar så vill Google nu göra det ännu svårare för hackers att komma åt dina smarta produkter. Advanced Protection Program lanserades redan 2017 för journalister, politiker, företagsprofiler, kändisar med flera som ansåg sig vara extra utsatta för attacker mot sina Google-konto. Då var det i form av en hårdvarunyckel (USB-sticka) som krävdes för att kunna logga in på kontot.

När deras lösning nu anpassats så släpps den till produkter från Google Nest vilket syftar till att göra det smarta hemmet ännu säkrare. Det krävs fortfarande en fysisk säkerhetsnyckel och denna säkerhet är enbart applicerbar på personliga konton. Eller rättare sagt, det krävs två – en som används och en som backup. Android användare kan använda sina smartphones och aktivera den inbyggda säkerhetsnyckeln medan iOS-användare behöver ladda ner Google Smart Lock app.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!