Pryl

Gör din egen glass med TooA och tänk på miljön

Förlåt, det ska vara Gelato och inget annat

På IFA 2022 i Berlin fick vi smaka på italiensk glass eller rättare sagt gelato som de rättade oss med. Gör din italienska glass hemma och tänk lite på miljön.

Efter 50-11 tusen steg på IFA 2022 i Berlin var det skönt med en paus då och då och i en av montrarna fanns TooA. Japp, namnet kanske inte klingar så bra på svenska men det italienska företaget visade upp sin glassmaskin för besökarna. Fast de envisades med att kalla det för gelato och inte glass. Tanken med denna är att du gör din egen glass hemma vilket spar in på onödiga kyltransporter vilket minskar koldioxidutsläppen.

Själva glassmaskinen från TooA är en trevligt designad produkt och vad den gör till skillnad från en traditionell glassmaskin är små portioner. Lite som att fixa till en espresso hemma så fixar denna en liten portion glass som stillar suget. Själva råvaran finns i en mängd olika smaker och kommer i små pappersförpackningar som är återvinningsbara. Gelatomaskinen finns i ett par olika färger och har vunnit ett antal olika designpriser från bland annat Reddot Design Award samt iF Design Award.

Just mindre portioner ska bidra till minskat matsvinn och själva förpackningen behöver inte förvaras kallt heller. Maskinen använder en patenterad teknik för att kyla ner glassen så den är lagom kall till att den ska serveras. Innehållet i förpackningen töms ut i en liten skål som sedan placeras i maskinen och efter tre minuter är din gelato klar att äta. Givetvis är gelatomaskinen ansluten till en app som håller koll på läget åt dig! Du skannar av en kod på förpackningen och kan sedan välja vilken konsistens du vill ha på din gelato.

Är du sugen på att lägga vantarna på din egen lilla gelatomaskin så kostar den 299 euro och kan köpas direkt från hemsidan. Hur smakade det då? Teknikveckans crew testade och meningarna gick isär, helt okej men inget revolutionerande.

Källa: Tooa

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!