Kultur

HBO Max slutar med nordiska produktioner

Alla andra tjänster går åt andra hållet

Förra veckan försvann alla nordiska originalserier från streamingtjänsten HBO Max och nu har de gått ut och meddelat att de helt kommer upphöra med nordiska produktioner.

HBO Max lanserades i Sverige i oktober förra året och då var bolaget tydliga med att de skulle öka sin satsning på lokala produktioner, något som de nu inte längre kommer göra. I och med sammanslagningen av Warner Media och Discovery Inc. har de nytt bytt programstrategi och kommer sluta att skapa originalserier i Norden, Centraleuropa, Nederländerna och Turkiet.

Beslutet är en del av ett besparingspaket som företaget ska göra vilket kapar deras kostnader med 3 miljarder dollar. Originaltitlarna som tidigare har funnits på HBO Max har plockats bort och detta för att frigöra licenserna för dem. Enligt flera källor så väntas Warner Bros. Discovery varsla personal inom HBO Max Europe på grund av detta och i ett uttalande så har de sagt att de kommer fortsätta producera lokalt innehåll för Warner Bros. Discoverys linjära kanaler men på HBO Max är det helt slut på Nordiskt innehåll.

Via Variety

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!