Livsstil

High Coast Whisky och Chevaleresk lanserar den somriga Estate

Med en smak av tutti frutti

High Coast Whiskey har tillsammans med Måns Zelmerlöv och Alexander Wiberg skapat en whiskyserie som baseras på de svenska årstiderna och nu är det snart dags för tredje utgåvan Estate.

Estate betyder sommar på italienska och den tredje utgåvan för året är lagrad på bourbonfat men en tredjedel av whiskyn är lagrad på moscatelfat. Estate har ingen rökig malt utan den ska ha en len och tropisk smak av papaya, honungsmelon, krusbär och tuttifrutti. Om du petar ned näsan i glaset så ska du kunna känna dofter av fläderblom, ljunghonung, päron och bergamott.

Sommaren för oss är frukt och sötma så vi ville hitta en mer tropisk fruktighet vilket vi lyckades åstadkomma i framtagandet av Estate tillsammans med High Coast Whisky. Den ger oss samma känsla som när marknaden kom till staden som barn, säger Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg från Chevaleresk.

Måns Zelmerlöv och Alexander Wiberg

Den kommer släppas i en begränsad upplaga av 691 flaskor varav 402 av dessa kommer släppas på Systembolagets hemsida den 26:e maj klockan 10. Prislappen för en flaska Estate ligger på 1 250 kronor. Något artikelnummer finns inte offentligt ännu.

Via pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!