Recensioner

Huawei MateBook 14 (2020) – mellanbarnet

En kombination av MateBook X och MateBook D14

Vi har testat Huaweis flaggskepp, vi har testat Huaweis instegsmodell och nu är det dags att testa kompromissen mellan de båda.

Huaweis mellamodell heter kort och gott Huawei MateBook 14 och ger oss en tionde generationens Inte Core i7-processor ihop med ett GeForce MX350 som faktiskt smäller rätt så mycket högre än det MX250 som finns i flaggskeppssyskonet MateBook X.

MateBook 14

Två val

Vidare kan vi välja mellan 8 GB ram med i5-processor eller 16 GB ram med i7-processor samtidigt som lagringsutrymmet är 512 på båda modellerna. Väljer vi den den sistnämnda så får vi även touchskärm på den 2160 x 1440 högupplösta skärmen. MateBook D14 1920 x 1080 pixlar medan MateBook X har hela 3000 x 2000 pixlar. Ett mellanting som sagt.  Den påminner dock mer om MateBook X med sin tunna ram och glasglansiga anlete som är trevligt så länge solen inte ligger på.

Priset landar på cirka 12 000 kronor för instegsmodellen och ca 14 000 kronor för toppmodellen.

MateBook 14

Kontakter

På högersidan hittar vi två USB-A-kontakter – en USB 2.0 och en USB 3.0. På vänstersidan har vi en USB-C, en kombinerad 3,5 mm ljud in och ut samt HDMI. Här borde ersatt en av USB-A-portarna med en USB-C då denna för det mesta kommer vara upptagen med att ladda datorn.

MateBook 14 finns bara i rymdgrått och påminner mycket om MateBook X på ovansidan men utan de snygga högtalarhålen på sidorna om tangentbordet. På undersidan är den mer lik MateBook D14 med högtalare som behöver underlaget att studsa emot för att det skall bli bra.

Tangentbordet är det samma som de båda syskonen medan touchpad-plattan i glas påminner om den i den dyrare varianten och det uppskattar vi starkt. Huawei gör några av de bästa touchpad-enheterna inom PC-världen och slås bara av Apple.

MateBook 14

Övrigt

Kameran sitter i tangentbordet och gör skärmkanten mindre och dubbelhakorna större. Fingeravtryckläsare i strömknappen.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!