Smarta Hem

Hunter Douglas PowerView Gen 3 får stöd för Matter

Solskyddstillverkaren ser till att öppna upp för enklare smarta hem

Matter fortsätter att samla stora tillverkare kring den gemensamma standarden. Nu ska även solskyddstillverkaren Hunter Douglas stödja Matter.

Den nederländska solskyddstillverkaren Hunter Douglas kommer att stödja den kommande IoT-standarden Matter via sina senaste plattform PowerView Gen 3. Detta innebär att utbudet av lösningar för solskydd utökas ytterligare vilket innebär enklare integration i våra smarta hem oavsett vilken plattform som används. PowerView Gen 3 som lanserades tidigare i år slopade det egna protokollet och övergick till Bluetooth Low Energy istället och nu är det officiellt att denna även kommer att ha stöd för Matter.

Hunter Douglas PowerView Gen 3

Tidigare versionen av PowerView Gen 2 kommer inte att få stöd för Matter. Denna stöder dock Apple HomeKit vilket version 3 inte gör men enligt en talesman för företaget så tittar de närmare på detta. Å andra sidan så kanske detta inte behövs i och med stödet för Matter som innebär att användarna ändå kan använda produkterna med Apple Home (som det numera heter). Stödet för Matter kommer att ske via deras gateway vilket innebär att denna behövs om du vill styra via Apple Home, Google Home eller Amazon Alexa.

Källa: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!