Mobil

Idag lanseras Gemini i Sverige – på svenska

Sweet!

Idag lanseras den digitala assistenten Gemini som kan göra livet lite lättare för oss oavsett om du vill ha hjälp med att byta däck eller skriva ett tal till kollegan som slutar.

Gemini-appen lanseras i Sverige – på svenska

Gemini-appen är lanserad i Sverige och appen är utformad för att hjälpa oss med en mängd olika uppgifter när vi är på språng, genom att låta oss skriva, tala eller ladda upp en bild för att få den hjälp du behöver. Exempel på saker Gemini kan göra är att om vi till exempel har ett punkterat däck kan vi ta en bild och få instruktioner om hur vi byter det. Behöver vi hjälp med att skriva ett tackkort så löser Gemini biffen.

Tillgänglighet på Android

För Android-användare innebär detta att du kan ladda ner Gemini-appen eller aktivera den via Google Assistant. Med appen installerad går det att använda Gemini genom att trycka på en knapp, svepa i hörnet på vissa telefoner, eller säga “Hej Google.” Detta ger oss enkel åtkomst till Gemini och hjälp direkt på skärmen. Många av röstfunktionerna för Google Assistant, såsom att ställa in timers, ringa samtal och kontrollera smarta hem-enheter, kommer också att vara tillgängliga via Gemini-appen.

Integration via Google-appen i iOS

För Apple-användare kommer Gemini snart att vara tillgänglig direkt från Google-appen på iOS. Inom de närmaste veckorna kommer vi kunna växla till Gemini genom att trycka på Gemini-knappen i Google-appen. Här kan vi chatta med Gemini för att få hjälp med att skriva sociala inlägg, planera en dejtkväll och be om recept eller vad man ska göra samt andra uppgifter direkt från Google-appen.

Kombinerar tal, text och bild

I pressmeddelandet berättar Google att Gemini-appen är en ny typ av mobil AI-assistent som kombinerar tal, text och bildigenkänning. Appen erbjuder en dynamisk assistentupplevelse för olika behov, från praktisk hjälp med vardagliga sysslor till kreativ input för olika projekt. Oavsett om du är en Android- eller iOS-användare, kan du nu lattja runt i Gemini-appen och se hur den kan hjälpa till med diverse uppgifter. Vill du hellre använda Gemini direkt på datorn kan du göra det här.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!