Kultur

Identiteten på kultbandet Philemon Arthur & The Dung kan vara avslöjad

Två bröder

En ljudinspelning kan ha avslöjat identiteten på personerna bakom det kultförklarade bandet.

Det är Youtubeanvändaren Tolvis77 som lagt upp en ljudinspelning från en spelning i Kristianstad.

Spelningen skedde på Kulturkvarteret i Kristianstad den 8 maj i år där Philemon Arthur & The Dung kan ha uppträtt. Bandet som egentligen spelade var Anna Koka 5 Ägg Jag Är Värd I Huset. Bandet firade återutgåvan av sin LP från 1975 med en konsert i Kristianstad när delar av bandet lämnade scenen och kvar blev bröderna Rolf och Mats Svensson.

“Det var en märklig kväll. Kultbandet Anna Koka 5 Ägg Jag Är Värd I Huset firade återutgåvan av sin svåra LP från 1975 genom att ge en konsert i Kristianstad. Den första sedan 1975. I mitten av det andra låtsetet lämnade de flesta i bandet scenen, kvar blev bröderna Rolf och Mats Svensson” skriver Tolvis77 på Youtube.

Bröderna spelar Philemon Arthur & The Dungs Om ni tycker jag undviker er och säger sig ligga bakom låten. Om det stämmer eller inte vet vi inte men det här kan vara den enda spelning bandet gjort.

“De båda fortsatte med att spela Philemon Arthur & The Dungs klassiska Om Ni Tycker Jag Undviker Er. För oss i publiken var det en märklig händelse. Kanske upplevde vi där och då den enda spelning detta mytomspunna band gjort. Kanske drev de med oss. Bestäm själv. God lyssning”, skriver Tolvis77 i kommentaren på Youtubeklippet.

Philemon Arthur & The Dung är bandet som inspirerat flertalet artister, upprört musikkåren och sägs vara en av anledningarna till att Grammis först lades ner.

Via: Gaffa, Här är också en intervju med bandet hos Gaffa

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!