Övrigt

IKEA visar två nya sätt att styra SYMFONISK

Via TRÅDFRI och en ny fjärrkontroll

IKEA och Sonos har tillsammans skapat produktserien SYMFONISK och idag visade IKEA upp två nya sätt högtalarna kan styras på.

Det kommer att lanseras en helt ny fjärrkontroll i SYMFONISK-serien och med den kommer det gå att spela upp och pausa musik, hoppa över eller gå tillbaka till en tidigare låt samt justera volymen. Den nya fjärrkontrollen kommunicerar med TRÅDFRI gateway så har du inte en sådan så är det ett måste för att det ska fungera. Det fina är att fjärrkontrollen inte bara kan kontrollera SYMFONISK utan även alla Sonos-högtalare. Den kan styra en högtalare i taget, om inte högtalaren är grupperad med flera andra högtalare. Fjärrkontrollen som ni ser på bilden nedan kommer att gå att fästa på kylskåp om så önskas och är liten och diskret.

Det kommer även gå att styra SYMFONISK via TRÅDFRI-appen och där kommer du kunna bygga scenarion med IKEAS kommande smarta rullgardiner så som ett exempel kommer det gå att ställa in så att på morgonen ska rullgardinerna rullas upp, lamporna tändas och musiken ska börja spelas. Björn Block, Business Leader på IKEA Home Smart skriver:

”Med TRÅDFRI-appen kommer du att kunna styra alla dina anslutna IKEA-produkter med en mobiltelefon eller surfplatta, inklusive lamporna i TRÅDFRI-sortimentet, de smarta persiennerna FYRTUR och KADRILJ, SYMFONISK-högtalarna och alla högtalare från Sonos. Genom att samla allt på ett ställe ökar möjligheterna att skapa sin egen atmosfär i hemmet på ett bekvämt sätt”

Fjärrkontrollen och integrationen med TRÅDFRI-appen kommer att lanseras under hösten 2019, medans högtalarserien släpps i augusti. Lampan med inbyggd högtalare kommer att kosta 1 995 kronor och högtalaren kommer att kosta 995 kronor. Vill ni läsa mer om SYMFONISK kan ni göra det här.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!