Apple

iPad går från iOS till iPadOS

It's finally happening!

iPad kör inte längre iOS utan har fått sig en egen version som nu kallas iPadOS. Det är optimerat för just iPad och ska göra arbetsflödet enklare än tidigare.

Hemskärmen är sig lik men det går att snabbt få upp sina widgets på vänstra sidan av skärmen och med split view går det nu att ha två fönster från en av samma app. Detta kommer att fungera både i Apples egna appar och i andra utvecklares appar vilket kommer göra arbetet mer effektivt framöver.

Safari kommer även tvinga en desktop-version av alla hemsidor och Safari får även en download manager så du enkelt kan hålla koll på nedladdade filer. Att flytta och markera text har förbättrats och ska vara mer precist och enklare att göra än tidigare och de bjuder även på en rad nya gester för detta.

Apple Pencil får blir mer precis och har idag 20ms försening och detta har Apple nu fått ned till 9ms, vilket kommer göra att pennan känns mer verklig än någonsin. Att skriva utan tangentbord på iPad har inte varit helt smidigt men nu kommer det finnas ett litet tangentbord som går att lägga vart man vill på skärmen för att enkelt skriva anteckningar och annat.

Och du, det går att koppla in en extern lagringsenhet via USB C-porten på iPad Pro i och med denna uppdatering.

Artikeln uppdateras löpande…

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!