Apple

iPadOS 16 får stöd för hårdvarudrivrutiner

Ett nytt men gammalt ramverk

Det fanns mycket nytt i operativsystemen som kommer i höst som Apple inte nämnde på WWDC och en sak till är att iPadOS 16 får stöd för hårdvarudrivrutiner.

DriverKit är ett ramverk som togs fram till macOS som låter tillbehörstillverkare utveckla drivrutiner så deras produkter fungerar utan problem med macOS. API:et lanserades med macOS Catalina och i höst lanseras det till iPadOS 16. DriverKit till iPadOS stödjer just nu USB, PCI och ljudenheter och eftersom API:et finns till macOS så blir det lätt för utvecklarna att porta dem till iPad Pro som rullar Apple Silicon. Så i höst kommer vi kunna koppla in ljudenheter med Thunderbolt för första gången och det kommer även fungera med till exempel USB-mikrofoner vilket kommer underlätta för många.

När en användare installerar en drivrutin i iPadOS så måste den manuellt aktiveras i inställningarna och de går att slå på och av närsomhelst och drivrutinen fungerar enbart när tillbehöret är inkopplat till vår iPad. Värt att nämna är att DriverKit enbart kommer till iPad-modeller som har M1-chippet.

Via 9To5Mac

 

Läs mer
Inga inlägg!