Övrigt

Kriget om elscootrar tätnar i Stockholm

Lime förbereder sig för den svenska marknaden

Undertecknad har i ungefär en månad sneglat nyfiket på alla elscootrar som står utplacerade överallt i Stockholms innerstad och igår kunde jag inte hålla mig längre och var tvungen att testa den nya uthyrningstjänsten.

Bolaget som har placerat ut dessa elscootrar heter VOI och dessa elscootrar kan hyras av vem som helst genom att ladda ned deras app och registrera sig. När registreringen är klar ser du på en karta i realtid vart det finns en scooter att låna. När du står bredvid scootern trycker du på Ride i appen och får sedan scanna en kod som finns på ramen – sen är det bara att åka iväg.

När du har nått din destination parkerar du scootern på ett lämpligt ställe och klickar på avsluta i appen och sedan är det klart. Det är ett förvånansvärt smidigt, roligt och billigt sätt att snabbt ta sig fram i den trafiktäta Stockholmstrafiken.

VOI har funnits i Stockholm i ungefär en månad men nu kommer bolaget att få konkurrens då det Amerikanska företaget Lime planerar att äntra den svenska marknaden då det har dykt upp annonser på Facebook där bolaget söker så kallade juicers. En juicers uppgift är att åka runt i Stockholm och plocka upp elscootrar som har slut på batteri och sedan ladda upp dessa igen och sedan placera ut dessa i stan igen.

Lime är stora i USA och har även Uber som delägare och har en rad andra tunga investerare i ryggen så konkurrensen om kunderna kommer nog bli stenhård. När Lime kommer att lansera sina scootrar framgår inte men det kommer nog inte dröja allt för länge innan vi även ser dessa runtomkring på Stockholms gator.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!