Pryl

Ladda din mobiltelefon direkt på skrivbordet

Ikea Sjömärke är en ny QI-laddare som du monterar under skrivbordsskivan

Ladda din mobiltelefon hemma utan att det syns. Med Ikea Sjömärke blir detta möjligt och den trådlösa laddningsplattan finner lätt sin plats.

Ikea Sjömärke är en ny produkt från Ikea som låter dig ladda din mobiltelefon (om den stöder QI vill säga) direkt på ditt skrivbord. Laddplattan monteras under din skrivbordsskiva eller annat hyllplan och ska fungera genom alla ytor undantaget metall. Tekniken som används är som sagt var QI vilket fungerar med de flesta nyare mobiltelefoner på marknaden. Den monteras antingen via den medföljande dubbelhäftande tejpen eller genom att skruvas på plats. Rekommendationen är att skrivbordsskivan är av antingen trä eller plast för att det ska fungera. Minsta tjocklek är 8 mm och högsta tjocklek är satt till 22.2 mm enligt uppgifter från Ikea.

Ikea Sjömärke

Anslut därefter laddningsplattan med den medföljande strömkabeln till ett uttag och njut av ett renare skrivbord. Räkna dock inte med några superladdningshastigheter då den stöder 5W. Inbyggd temperatur- och strömmätning för att undvika överhettning.

Lanserar även en bordsladdare

Ikea Nordmärke är en bordsladdare för din mobiltelefon som finns ute i varuhusen nu. Den är tillverkad i bambu och laddar din mobil antingen ståendes eller liggandes.

Ikea Nordmärke

Gummidetaljer i botten säkerställer att den inte glider runt på skrivbordet. Även denna använder sig av QI-tekniken och effekten är 5 W.

Ikea Nordmärke

Ikea Sjömärke har fått ett pris på USD 40 och ska finnas till försäljning under oktober månad i varuhusen. Nordmärke finns till försäljning nu och kostar 129 kronor.

Källa: Engadget

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer