Mobil

Lenovo Legion, för seriösa gamers

Spelar i en annan liga

Lenovo har gjort sig ett stort namn med sina ThinkPad laptops. Nu har man även gett sig in på den ständigt växande mobiltelefon marknaden.

Lenovo Legion

Lenovo har gjort en serie för de mest seriösa gamers som de kallar för Legion. Här kan man hitta både vanliga stationära datorer, laptops och även telefoner. I denna serie har man fokuserar på design i kombination med riktigt kraftfull prestanda.

Lenovo Legion Phone Duel

Detta monster till telefon har nu kommit till Sverige. Det är en 5G telefon med dubbla batterier som tillsammans ger 5000mAh, Snapdragon 865+, 144Hz FHD AMOLED display OCH möjlighet att koppla in tangentbord och mus. Telefonen går även att köra i dockat läge och då kopplas upp till en TV.

Lenovo har verkligen satsat på spelande i landskapsläget då selfiekamera på 20MP sitter på långsidan för att spelsessionerna lättare ska kunna streamas. Men för att skydda kameran så drar telefonen automatiskt in kameran när den känner av ett fall. Den vanliga kameran hamnar i nivå med dagens flaggskepp med 64MP.

Extrem på flera nivåer

Batteriet består av två sammankopplade batterier på vardera 2500mAh vilket ger en av marknadens större kapacitet på 5000mAh ihop. Vilket Lenovo’s soffor ska räcka för 24 timmars användning eller 7 timmar hög intensivt spelande. Skulle det behövas fyllas på så kopplar man in en 90W Turbon Power Charge som fyller 50% på 10min eller 100% på 30min.

Även kylningen av komponenterna sker på ett okonventionellt sätt, vätskekylning. Här kyls telefonen med två separata kopparledningar för att få maximalt resultat.

Lenovo Legion Phone Dual kommer finnas i två färger, svart och blå, samt två olika alternativ för RAM och lagring – 12GB/256GB samt 16GB/512GB. Rekommenderat pris på respektive modell är 9999 respektive 12499 SEK.

De som förbokar från den första oktober kan även ta del av förbokningspaketet som förutom telefonen innehåller antingen hörlurarna Yoga med aktiv brusreducering (ANC), eller Lenovo Smart Clock med Google Assistent. 

Källa: Lenovo

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!