Smarta Hem

Marknaden öppnas upp för Eve med en Android-app

Tacka Matter för det!

Eve ser verkligen fram mot lanseringen av Matter. Tack vare standarden kommer företaget att nå en helt ny målgrupp varför en app för Android är på gång.

Tyska företaget Eve har sedan starten varit 100 procent dedikerade till att skapa produkter för Apple HomeKit. De var tidigt ute med sina smarta pluggar som sedan åtföljdes av en mängd andra produkter. Från början använde dessa uteslutande Bluetooth för kommunikation vilket lämnade en del att önska.

Men, nu är företaget ganska uppdaterade genom att ha gått över till Thread i sitt sortiment. Thread innebär också att de är förberedda för Matter, vilket innebär att deras produkter också kommer att fungera för de som använder Android vilket ju är en hel massa människor. Med andra ord så öppnas en gigantisk marknad upp för Eve vilket leder till att de även kommer att lansera en Android-app för första gången.

Enligt uppgift ska Android-versionen av appen Eve lanseras i slutet av året. På IFA 2022 visade Eve upp hur deras produkter kunde styras via röstassistenter från Google och Amazon – detta via en förhandsversion av Matter. Coolt!

Källa: The Ambient

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!