Pryl

Mätaren BreathPass visar om du har corona

Slut med pinnar i näsan och svalget när denna når marknaden på bred front

Troligtvis har de flesta av oss testats för Covid-19 via en pinne i näsan eller i svalget. Nu kan finska DSA med sin BreathPass råda bot på obehaget med detta.

Finska företaget DSA (Deep Sensing Algorithms) har fått sin Covid-19 testare BreathPass godkänd av EU. Det rör sig om en enhet som fungerar på samma sätt som en alkoholtestare där du blåser i enheten. Efter att du blåst i Breathpass analyserar nanosensorer förekomsten av corona-virus och skickar sedan resultatet till en app.

DSA BreathPass DSA-filter

BreathPass har nu fått en officiell CE-märkning och får därmed säljas i hela EU. Dessvärre riktar sig inte enheten mot slutanvändare och konsumenter utan ska enbart användas av professionella så med andra ord är det sjukvården samt gränskontroller och flygplatser som kan ha stor nytta av denna. Fördelen är det snabba svaret inom 2 minuter som då kan minska köer och väntetider. Nanosensorerna analyserar luften på 45 sekunder varpå resultatet skickas till molnet där AI analyserar vad nanosensorerna kommit fram till. Svaret presenteras sedan i den dedikerade appen.

Enligt uppgift ska DSA BreathPass vara minst lika bra, om inte bättre än de flesta antigentester på marknaden.

Vill du läsa mer om BreathPass kan du göra det på företagets hemsida.

Källa: Input

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!