Smarta Hem

Mer information om kameran Aqara G3

Ser ut att vara fullproppad med ny teknik och nya funktioner

Tidigare i veckan presenterades den nya kameran från Aqara officiellt. Nu har fler detaljer om kameran dykt upp på nätet och det verkar lovande.

Aqara Camera Hub G3 är precis som det låter en kombinerad säkerhetskamera och hubb för ditt smarta hem. Precis som med den tidigare modellen, G2H, stöder denna Zigbee 3.0 och Apple HomeKit. Dessutom stöder både 2.4 och 5GHz vilket än så länge är lite ovanligt när det gäller kameror.

Aqara Camera Hub G3

Avancerad AI

Aqara Camera Hub G3 briljerar dessutom med ett speciellt chip som möjliggör avancerad AI-funktionalitet. Nu pratar vi inte bara om den varianten som kan göra skillnad på människor, djur och fordon utan denna fixar dessutom att känna igen olika handgester. Beroende på den gest du gör med handen så kan kameran uppfatta detta och agera därefter.

Aqara Camera Hub G3

Kameran har givetvis en inbyggd rörelsesensor också samt ljuddetektering via Aqara Home-appen. Då kameran även är utrustad med pan- & tiltfunktion så möjliggörs även s k “motion tracking”, d v s att kameran kan följa rörelser framför den. Möjlighet finns att även att schemalägga och automatisera övervakning av ett område som definieras i appen. Vad gäller pan & tilt-funktionen så kan den rotera hela 340° horisontellt och 45° vertikalt (30° upp och 15° ner). Det finns även ett “sleep”-läge där som drar tillbaka kameran och sensorn vilket ger ett slags integritetsskydd samtidigt som den ser ut att sova.

Aqara Camera Hub G3

2K upplösning

När de ändå är igång och proppar kameran full med funktioner så passar de även på att öka upplösningen som nu är 2304 x 1296 px, med andra ord 2K. Än så länge är detta inget man får nytta av direkt i HomeKit utan enbart via Aqara Home-appen. Vi håller tummarna för att Apple förbättrar detta vid årets WWDC som startar den 7 juni. Inspelning av vad som händer sker direkt på minneskort (max 128 GB) eller via Aqaras molntjänst.

Aqara Camera Hub G3

Inbyggd IR-mottagare

Precis som i Aqara Hub M2 finns en inbyggd mottagare för IR vilket gör att du kan kontrollera betydligt fler enheter för ditt smarta hem. Dessa kan då också integreras i automationer i Aqara Home-appen.

Enligt produktbilder ska det kunna gå att montera kameran på vägg eller i tak med ett tillbehör. Avslutningsvis så använder kameran USB-C för anslutning till strömadaptern.

Aqara Camera Hub G3

Tekniska specifikationer Aqara Camera Hub G3:

  • Modellnamn: ZNSXJ13LM
  • Ström: 5V – 2A, 10W (MAX)
  • Upplösning: 2304 x 1296 P
  • Vidvinkel: 110°
  • Videokvalitet: H.264
  • Arbetstemperatur: -10℃ – 40℃
  • Rotation: 340°, 45°
  • Anslutning: Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n/a/ac 2.4/5GHz, Zigbee 3.0
  • Lagring: MicroSD
  • Systemkrav: Android 4.0 eller iOS 8

Kameran är släppt i Kina nu till ett pris som motsvarar ungefär 1050 SEK. När (och om) den dyker upp i Europa framgår inte i nuläget men liksom med G2H kan det dröja ett tag innan den gör det.

Finns det något mer ni önskar i en kamera egentligen och blir det ett köp? Diskutera och spåna vidare i Bubblan.

Källa: HomeKit News

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!