Digital Livsstil
Foto: Peter Esse

Metas forskningschef menar att ChatGPT inte är värst innovativt eller revolutionerande

Ja ä inte bitter

En av de främsta AI-forskarna på Meta, Yann LeCun är inte imponerad av ChatGPT

Yann LeCun sa i en presskonferens nyligen att allmänhetens uppfattning om OpenAI:s ChatGPT-program som revolutionerande är felaktig. Han fyllde på med de underliggande teknikerna som används i ChatGPT inte är särskilt innovativa och att liknande arbete görs på många andra forskningslabb och företag.

Självledd inlärning är något jag förespråkat länge, även innan OpenAI fanns

LeCun fortsatte med att skjuta ner ChatGPT genom att påpeka att programmet är sammansatt av flera delar av teknik som utvecklats under många år av många olika parter. Han jämförde ChatGPT med IBM:s Watson-dator och entreprenör Sebastian Thruns självkörande fordon, och påstod att det mer handlar om anständig ingenjörskonst än vetenskapliga genombrott. Trots detta uppgav LeCun att Metas AI-team, FAIR, också kommer att släppa något liknande framöver som, enligt LeCun, kommer vara mycket uppskattat av bland annat de 12 miljoner små butiker som finns på Facebook. Med Metas AI kommer det enligt LeCun gå att generera både text och konst:

Kommer vi att se detta från Meta? Ja, vi kommer att se det här och inte bara textgenerering, utan också skapande hjälpmedel som generativ konst som jag tror kommer att bli en stor sak.

Via: Zdnet

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!