Recensioner

Mophie Powerstation Go Rugged Flashlight lyser upp vår väg

Och laddar bilen

Kabelstartare är något av det mer tråkiga vi kan behöva inhandla, det kan vara absolut nödvändigt men ack så tråkigt. Våra vänner på Mophie har låtit oss recensera en av deras kabelstartare och den är allt annat är tråkig.

En gigantisk ficklampa

Istället för att vara utformad som ett stort batteri som ska kopplas ihop med bilens batteri är den här utformad som en ficklampa – en stor jäkla ficklampa. Den mäter in på 73mm x 265mm x 58mm i storlek. Det är en lång och bred ficklampa, den är i plast och så värst Rugged upplevs den inte. Kanske är det räfflorna på skaftet som ska vara det i så fall. Den påminner mycket om de gamla Maglite ficklamporna som väktare brukade gå runt med, men istället för helt cylinderformad är den oval i utformningen vilket gör att den ligger bra i handen. Ficklampekabelstartartaren har fler funktioner än att bara vara ficklampa och kabelstartare. Den har en LED-list för mer konstant ljus och funktionen som batteripack med USB-utgång för laddning.

Mophie Go Rugged Flashlight

På ena sidan hittar vi ON-knappen för att slå på ficklampan i ena ändan. På andra sidan hittar vi en vitfärgad LED-list med ytterligare en knapp som tänder listen. På undersidan har vi utgång för att koppla ihop den med startkablar, knapp för att aktivera startkablarna och en USB-C port för att ladda upp ficklampan. På en av de smalare sidorna av ficklampan har vi en USB-A port med en knapp som aktiverar den som vi kan koppla in valfri enhet för att få ström från ficklampan.

SOS och starkt sken

Ficklampans huvudlampa har två ljusstyrkor, vid första klicket tänds lampan starkt i 450 lumen och vid andra klicket är det halva styrkan. Strax under knappen har vi fyra tydliga dioder som visar hur mycket batteri som finns kvar i ficklampan. LED-listen som sitter längs med ena sidan av skaftet tänds vid första klicket i vitt ljus, det är ett starkt men softat ljus som bekvämt att jobba under motorhuven med. Det följer med en rem att fästa i ficklampan för att kunna hänga den när vi arbetar. LED-listens ljus har en bred vinkel och lyser förvånansvärt bra upp omgivningen. Vid andra trycket ändrar LED-listen färg till rött och här har vi plötsligt förvandlat ficklampan till en varningspelare. Ficklampans tyngd på 0,52 kg gör att den står stabilt på marken och kan placeras efter bilen vid en eventuell olycka. Trycker vi ytterligare en gång på knappen börjar den röda LED-listen blinka i SOS, tre snabba, tre långsamma och tre snabba blinkningar.

I ficklampan har Mophie lyckats få in ett batteri på 36,630 mWh/9900 mAh. USB-A porten för att ladda andra enheter levererar 12W. Ficklampan levereras tillsammans en Mophieladdare på 10W och USB-C-kabel men det går att använda vilken laddare som helst för att ladda upp ficklampan. Startkablarna har en egen form att kontakt för att kopplas in till ficklampan och kablarna mäter cirka 15 centimeter. För att använda ficklampan som startare till ett bilbatteri tar vi och kopplar in kablarna i ficklampan, därefter placerar vi den röda på positiva polen och den svarta på den negativa polen på batteriet. Därefter trycker vi på knappen på undersidan. En grön lampa kommer börja blinka då den kontrollerar att allt fungerar och när den lyser med fast sken så startar den batteriet.

Vi får med en påse för att förvara allting i som gör att vi kan lägga ner det i bagaget utan att vara rädda att tappa bort något. Ficklampan i sig har vi förvarat inuti bilen och haft den kopplad till en av USB utgångarna för att alltid se till att den har fullt med batteri i fall den skulle komma att behöva användas.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!