Smarta Hem

Motorisera dina gardiner med en snygg liten motor

CurBot 1S är en väldesignad gardinmotor som dyker upp på Kickstarter

Att motorisera sina gardiner i hemmet är bra på många sätt. Lösningarna på marknaden blir fler och fler och nu dyker den lilla motorn CurBot upp.

Vän av ordning frågar sig varför det är bra att motorisera sina gardiner – det går väl lika bra att dra för dessa för hand. Såklart det gör men visst är det roligare med hemautomation? Fördelen med att motorisera sina gardiner är att dessa då kan hjälpa dig att uppnå ett behagligare inomhusklimat. När solen står på så dras gardinerna för och du kommer hem till ett svalare hem på sommaren och på vintern kan solens strålar användas för att värma upp hemmet. Med andra ord så pratar vi energibesparingar här vilket väl inte är helt fel med tanke på de rådande elpriserna på marknaden.

Kickstarter finns just nu en pågående kampanj av en gardinmotor vid namn CurBot 1S. Denna sägs passa med 99 % av gardinstängerna på marknaden (via medföljande adaptrar) vilket får sägas vara riktigt bra. Motorn påminner till viss del om den från Switchbot som hakas på gardinstången eller skenan och sedan för gardinen fram och tillbaka. Motorn CurBot 1S har dock en betydligt snyggare design och klarar av gardiner upp till 8 kg. En trevlig detalj är att den även har en inbyggd ljussensor som då kan dra för gardinen om solen står på för mycket.

CurBot 1S

CurBot 1S finns i tre olika färger och kan styras med app, en fjärrkontroll eller via rösten då den är kompatibel med såväl Google Home som Amazon Alexa och Siri Shortcuts. Utöver detta stöder den även Tuya Smart Home och IFTTT så det mesta i ditt smarta hem täcks säkert upp. Den ansluts via Bluetooth 5.0 och har ett inbyggt batteri som sägs räcka i upp till 1 år.

Tekniska specifikationer CurBot 1S:

  • Modell: CurBot 1S
  • Färger: Space Grey, Moon Silver, Sakura Pink
  • Mått: 110 x 74 mm
  • Vikt: 205 gr
  • Batteri: 5000 mAh
  • Anslutning: Bluetooth
  • Sensor: Sunlight Sensor

CurBot 1S kostar från 720 SEK och skickas i mars 2022. Sugen på att motorisera dina gardiner?

Källa: Kickstarter

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!