Digital Livsstil

Motorola ökar medvetenheten om säkerhetsrisker i ny kampanj

Via kostnadsfria t-shirts ska användare få upp ögonen för riskerna

Alltför många människor klickar på länkar de inte borde klicka på. Motorola startar nu en kampanj för att öka medvetenheten om just detta.

“Klicka inte på länken” är budskapet från en kampanj från Motorola som ska öka medvetenheten om riskerna med att klicka på fel länkar. Statistik visar att 47 procent av svenskarna har utsatts för minst ett bedrägeriförak via mobilen under senaste året. Undersökningen visar också att yngre tar större risker än äldre vilket kan få allvarliga konsekvenser.

Nu lanserar Motorola kampanjen “When Trust is a Must” för att öka medvetenheten bland användarna. Idag vet vi att tekniska lösningar tar oss långt men när det gäller cybersäkerhet är den mänskliga faktorn och användarens eget beteende online, en minst lika viktig faktor. Ett snabbt snedsteg som en klickad länk eller en nedladdad fil kan riskera stulna pengar, bilder, känslig information, eller rentav en kapad identitet.

Många av attackerna som sker via mobilen består i bedrägeriförsök där cyberkriminella tar kontakt med användaren via mail, sms eller samtal. När stora shoppinghögtider såsom Black Friday och julhandeln står för dörren ökar också risken för att bli utsatt – då bedrägerier i form av bland annat paketaviseringar ökar markant. Att då kunna känna igen ett hot när det är riktat till sig, blir skillnaden mellan att utsättas för en cyberattack eller ej.

För att påminnas om hur olika attackförsök kan se ut och lyfta medvetenheten kring cybersäkerhet på mobilen, har Motorola därför tagit fram en kollektion med tre olika t-shirts som alla illustrerar några av de vanligaste bedrägerierna. Tröjorna går att beställa kostnadsfritt via hemsidan mototrustisamust.com.

Kampanjen är utvecklad av kommunikationsbyrån Archetype, som har tagit fram ett koncept för att Motorola ska nå ut bredare till slutanvändarna kring frågor kopplade till säkerhet på mobilen.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!