Kultur

Netflix höjer priserna igen

När når vi smärtgränsen?

Amerikanska Netflix höjer priset igen och vi i Sverige lär följa efter inom kort.

Knappt hade det nya året börjat innan Netflix informerade sina amerikanska kunder om att det var prishöjningsdags igen. Nya priset var 19,99 dollar för Premium-abonnemanget och förändringen skulle ske under våren.

Netflix prishöjning

Så här ser det ut när Netflix väljer att skicka ens morgonkaffe rakt ner i luftstrupen.

Den 19 april är det dags för den här kulturarbetaren att gå från 17,99 dollar till 19,99 dollar i abonnemangsavgift. Sverige är i vanliga fall några månader efter när det kommer till prisjusteringar så snart lär det alltså ske även här. Senast det var på tapeten var så sent som november förra året.

Netflix valuta-kurs är just nu 10 kronor för en dollar men den svenska kronan är för närvarande svag så vi får väl se var det hamnar. Går det inte allt för bananas så lär priset dock stanna på just 199 kronor för att fortfarande kunna säga att det är under 200 kronor. Viktigt ur marknadsföringsvinkel om inget annat.

För övriga abonnemang gäller 15,49 dollar i stället för 13,99 dollar i månaden för “Standard”. “Basic” höjs från 8,99 dollar till 9,99 dollar per månad. Vi gissar att de svenska priserna därför landar på 159 kronor (för att det ser snyggare ut än 155 kr) respektive 99 kronor per månad.

Skillnaden mellan Netflix-abonnemangen

 • Basic: Upplösning på 480P (SD) och endast en samtida tittare.
 • Standard: Upplösning på 1080P (Så kallad FullHD) och 2 samtida tittare
 • Premium: Upplösning på 4K, Dolby Atmos-ljud och 4 samtida tittare

Inget av abonnemangen får delas med någon som inte bor i samma hem. Däremot testar Netflix just nu tilläggsabonnemang för just detta.

LG C1 fjärrkontroll

Så mycket kostar Netflix konkurrenter

 • Amazon Prime Video: 59 kr
 • Apple TV+: 59 kr
 • Paramount+: 69 kr
 • HBO Max: 89 kr
 • Discovery+: 89 kr
 • Disney+: 89 kr
 • Viaplay: 129 kr
 • C More: 149 kr

Netflix är unikt på många sätt och vis och har ett stort utbud av egenproducerade serier och filmer. Många av dem har en viss Netflix-charm som enklast kan beskriva med filmer som inte nödvändigtvis är jättebra men passar rätt bra för en slapp söndag. Ja man kan säga att det filmvärldens översättning av det svenska ordet “lagom”.

Alla priser är månadskostnader och baseras på vad som gäller den 19 mars 2022. Vissa tjänster så som C More och Amazon Prime ger möjligheten att binda upp sig i ett år och då blir det billigare men detta är inte medräknat i priserna.

Därför är inte alltid raka prisjämförelser helt rättvisa men här har du dem ändå. Fortsätt gärna diskutera i kommentarsfältet vad du tycker det är värt att betala för respektive tjänster.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!