Kultur

Netflix premiumabonnemang får rumsligt ljud

Powered by Sennheiser

Netflix berättar i ett pressmeddelande att alla som har ett premiumabonnemang från och med idag kommer kunna titta på massvis titlar med rumsligt ljud.

Många som lever i Apple-världen är redan bekanta med rumsligt ljud eller spatial audio som det heter på engelska. Det är dock inte Apple som står för det rumsliga ljudet i Netflix produktioner utan det är Sennheiser. Om du har ett premiumabonnemang hos Netflix så kan du uppleva den mer filmiska upplevelsen redan idag på över 700 titlar. Det kommer finnas en märkning på varje titel som har stöd för rumsligt ljud så leta efter den nästa gång du ska titta på något. Om du inte orkar leta så kan du testa effekten på “Stranger Things”, “The Watcher”, “Wednesday” eller “Knives Out: Glass Onion”. Det krävs ingen speciell hårdvara för att få ut rumsligt ljud så du kan testa det på valfri enhet.

“Vi är mycket glada över att Netflix har utökat sitt partnerskap med Sennheiser och har valt att rulla ut vår AMBEO 2-Channel Spatial Audio-upplevelse till mer av sin katalog, säger Renato Pellegrini, Manager Pro Labs, AMBEO Immersive Audio.”

Netflix passar även på att berätta att de har utökat hur många enheter man får ladda ned offline-material till och det har gått från fyra till sex enheter om du har ett premiumabonnemang. Detta är underbara nyheter för alla som har ett gäng familjemedlemmar som delar på ett konto för det kan ofta bli krig om detta på flygresan annars.

Källa: Pressmeddelande från Netflix och Sennheiser

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!