Kultur

Netflix slår ner mot kontodelning genom att hålla koll på användares platsinformation

Utrensningen

Netflix har presenterat några av sina kommande åtgärder för att slå ner på kontodelning.

Netflix har under en längre tid gjort klart att sharing is not caring, i alla fall inte omsorg för Netflix intäkter. Några av åtgärderna och hur det ska efterlevas framkommit när företaget börjar rulla ut åtgärderna i Peru. Kontodelningen är något som beräknas kosta företaget cirka hela 6 miljarder dollar per år. Kontodelningen som fenomen beräknas kosta industrin cirka 25 miljarder dollar per år.

För att komma åt användare som delar med sig av inlogg till sitt Netflix-konto planerar företaget nu att att spåra platserna som ett konto använder tjänsten för att verifiera om en enheter faktiskt “tillhör” kontot eller inte. Netflix bestämmer vad som anses vara den primära platsen som är associerad med användaren utifrån en del parametrar. Enligt Netflix själva baseras det här på IP-adresser, enhetens ID och kontoaktivitet för att avgöra om enheten tillhör den betalande.

Netflix själva beskriver för sina aktieägare att det är en tjänst de erbjuder sina användare att låta kompisprofilen få starta ett eget konto och behålla alla inställningar och vad de reda tittat på: – “Medan våra användarvillkor begränsar användningen av Netflix till ett hushåll, inser vi att detta är en förändring för medlemmar som delar sitt konto mer brett. Så vi har arbetat hårt för att bygga ytterligare nya funktioner som förbättrar Netflix-upplevelsen, inklusive möjligheten för medlemmar att granska vilka enheter som använder deras konto och att överföra en profil till ett nytt konto.” Men också de något mer tveksamma tillvägagångssätten för att komma dit framkommer:

Netflix använder information som IP-adresser, enhets-ID och kontoaktivitet för att avgöra om en enhet som är inloggad på ditt konto är ansluten till din primära plats.

För alla som kopplar upp mot Wi-Fi-nätverket som anses vara primära platsen för kontot minst en gång per 31 dag kommer det fungera att strömma tv-serier och filmer utan problem. För de som vill kunna använda sitt konto när de är utanför sitt eget hem längre än så kommer det vara möjligt att få en kod skickad till sig som ger användaren en temporär tillgång till kontot.

Via: FastCompany

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!