Mobil

Nokia 7 Plus – Vacker telefon till ett rimligt pris

Nokia är tillbaka på mobilmarknaden, i alla fall som varumärke. Det är företaget HDM Global som består av ett gäng gamla Nokia-medarbetare som innehar licensen att tillverka smartphones med Nokia-logotypen på.

Ett förfarande som inte alltid är klockrent, varumärket själv säljer inte några större mängder oavsett hur anrikt det är så måste det fyllas med något kompetent.

HMD/Nokia har den kinesiska marknaden som huvudfokus men verkar gå bra även i Europa och det är inte så konstigt. Man gör nämligen det som Nokia skulle gjort från början – kombinera ett högst rimligt pris med hög byggkvalité och en mycket attraktiv form ihop med ett system som både fungerar och har ett rikt ekosystem.

Därför har företaget valt att satsa på Android One. Googles egna variant av Android och så länge telefoner inte erbjuder några spjutspetsfunktioner som kräver att tillverkarna tar fram egen mjukvara så är det väl egentligen helt självklart att göra så här.

Men det som står ut är ändå designen. I stället för att gömma den utstående kameran eller göra hela baksidan så där allmänt anonym som många Android-telefoner är numera så tar man vara på elementen. Det är orange lister runt hela telefonen. Det är estetiskt tilltalande med klass, faktiskt den snyggaste Android-telefonen på marknaden.

Nackdelen då? Med ett pris på under 4000 kronor så går det inte att få allt. Skärm och kamera levererar med bravur för det priset men visst är systemet en aning laggigt stundtals. Det bör inte den helt vanliga användaren™ tänka allt för mycket på. Men jämfört med nästan dubbelt så dyra konkurrenterna som vi också har i testlabbet så märks det helt klart.

Vill du komma undan ännu billigare så kan du sänka priset hela 1000 kronor och då ändå få njuta av en liknande design i form av Nokia 6.1 som är lite mindre, har lite större kanter men även den är vacker att se på.

  • Produkt: Nokia 7 Plus.
  • Pris: Ca 4000 kr
  • Betyg: Äntligen en telefon som vågar stå för sitt utseende.

 

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer